A Xiaomi a mai sanghaji bemutató rendezvényen a Mi MIX 2S és a gamer laptop mellett bemutatott egy Mi AI Mini nevezetű okos hangszórót is.

 

 

A Mi AI Mini okos hangszóró egy sokkal kisebb verziója a tavaly kiadott a Mi AI Speaker-nek, dizájn szempontjából mintha a Mijia IH Rice Cooker miniatűr változata lenne.

A hangszóró méretei 90 x 90 x 50 mm, súlya pedig 210 g. A tetején négy mikrofon található, valamint a hangerőt szabályzó gombok, a mikrofon némító gomb és a lejátszás/szünet gomb. Középen pedig van egy LED is, amely használat közben világít.

A MI AI Mini Speaker-rel riasztásokat és emlékeztetőket lehet beállítani, az eszköz képes tájékoztatni a legújabb hírekről, sportesemények eredményeiről, vagy például meg tudja mondani, hogy egy tervezett kirándulásnak mennyi lesz a hossza és az időtartama.

 

 

A Mi AI Mini más Xiaomi intelligens otthoni készülékekkel is tud kommunikálni, mint például porszívó, légkondicionáló, légtisztító, intelligens izzó és televízió vezérléséhez is használható. Xiaomi azt is elmondta, hogy az alkalmazáson keresztül új készségeket taníthatunk neki.

A hangszóró egy 1,2 GHz-es, négymagos processzorral működik. 1,5 hüvelykes 2 W-os hangszóróval rendelkezik. Sajnos nincs beépített akkumulátora, ezért a MicroUSB portba csatlakoztatott 5V/2A hálózati adapterrel kell táplálni a hangszórót.

 

Bár a hangszóró WiFi hálózaton keresztül csatlakozik az internethez, de hangot más eszkezökről Bluetooth segítségével (4.1) rá tudunk küldeni.

A Mi AI Mini Android 4.4 vagy iOS 8.0 és újabb verziókkal működik. Csak fehér színben lesz kapható, az ára pedig 169 yüan (~ 27 dollár), ami olcsóbb, mint az Amazon Echo Dot és a Google Home Mini.

 

Bemutatták a Xiaomi Mi MIX 2S-t

 

A Xiaomi Gamer laptopot mutatott be

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.