A Vivo elhozta koncepció készülékét az MWC-re is, amelyen már látható a közel fél kijlezőt kitöltő képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó, amelyet még a CES-en jelentettek be.

 

A koncepció készüléket Apexnek nevezik és a legfőbb jellemzője, a nagyjából fél kijelzőt kitöltő ujjlenyomat-olvasási technológia, amely használatával elkerülhetőek lesznek a nagy méretű kávák már a jövőben.

 

Vivo-APEX

 

Az ujjlenyomat-olvasási felület elég nagy ahhoz, hogy bemutassák vele a technológia előnyeit, így egyszerűen csak felemeljük a készüléket és már hasznalátba is vehetjük azt. Az útechnológia által, a készülék akár két különálló ujjlenyomat egyidejű beolvasást is megkövetelheti, a további biztonság érdekében, illetve így két ember számára is elérhetőek lehetnek a készüléken tárolt adatok.

A technológia használatához mindenképpen OLED kijelzőre van szükség. A technológián látszik még a teljes kifejletlenség, ugyanis jóval lassabb, mint az aktuálisan használt ujjlenyomat-olvasási technológia.

Azonban legalább már működik! 🙂

 

20180226vivo-apex-mwc-2018

 

Érdekes fejlesztés a készülékben az az előlapi kamerával kapcsolatos, amelyet a képernyő mögé rejtettek el és ha használni szeretnénk akkor a telefon házából jön elő, midössze 0,8 másodperc alatt, és már használható is a kamera. A klasszikus értelemben vett hangszóró sem található meg a készülékben. A hangot a panel vibráltatásával, maga a kijelző adja ki a hangot. Ezekkel a megoldásokkal már megoldható, hogy kávák és mindenféle megszakítás nélkül, szinte csak a kijelző töltse ki a készülék előlapját.

Az Apex tisztán csak koncepció, és a Vivo állítása szerint nem tervezik kiadni a készüléket a jelenlegi formájában, bár nem tűnik hihetetlennek a kiadása sem, mivel a funkciók működőképesek rajta. Azonban nagyon valószínű, hogy ezek az új megoldások némelyike, biztosan bele fog kerülni különböző készülékek a következő néhány évben.

 

Forrás: theverge.com

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.