Viselhető eszközök piaca: 2,5x több kütyü fogyott Európában, mint tavaly ilyenkor - 2019 Q2

Míg az okostelefon-eladások mostanában inkább csökkenő tendenciát mutatnak, addig a viselhető termékek értékesítése jelentősen növekszik.

ByTech YouTube csatorna

Az IDC (International Data Corporation) által közzétett legújabb elemzés szerint 2019 második negyedévében az intelligens hordható eszközök értékesítése a tavalyi év megegyező időszakához képest Európában 154,4 %-os növekedést produkált, ez darabszámban 13,42 millió eladott példányt jelent.

A 13,42 millió eladott kütyü 52,3 %-át a fülhallgatók, 26,7 %-át az okosórák, 20,7 %-át az okoskarkötők, míg a maradék 0,3 %-ot az egyéb eszközök teszik ki. Az idei év második negyedévében ezen piacon öt ország emelkedett ki igazán az eladások tekintetében: Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Oroszország és Olaszország.


Ami a gyártókat illeti, az Apple első helye továbbra sincs veszélyben, a 36 %-os részesedést tudhat magáénak a viselhető eszközök piacából. Elképesztően nagyot menetelt a Samsung a tavalyi év hasonló időszakához képest, 18,1 %-os szelet jut a tortából a dél-koreai gyártónak, azonban a 379,3 %-os növekedése ellenére is csak a felét produkálta az almás vállalat eladásainak. Őket követi még a TOP 5-ben a Fitbit (6,5 %), a Garmin (5,6 %) és a Huawei (5,6 %).


Forrás: IDC