Újabb képek a hamarosan érkező PlayStation 5 konzolról és megjelenési dátum

Kiszivárgott már pár kép a Sony hamarosan érkező új PlayStation konzoljáról, azonban most egy játékfejlesztő elmondása alapján még pontosabb renderképeket készítettek a LetsGoDigital munkatársai.

Weboldal készítés kedvező áron!

Nem csak új képek érkeztek, hanem újabb információk is. Kiderült, hogy a Sony 2020 őszén fogja piacra dobni legújabb játékkonzolját, amely valószínűleg az ünnepi időszakban lesz majd megvásárolható. Emellett a vállalat megerősítette, hogy PlayStation 5 lesz az eszköz neve, mondjuk erre számítottunk. Az információk egyébként a Gizmodo-tól származnak, akiknek egy játékfejlesztő szivárogtatta ki az infókat. 

A Gizmodo két fotót kapott az informátortól, amelyen nemcsak a formaterv, hanem a színek is láthatóak. Noha a fényképeket nem tették közzé (az informátor védelme érdekében), részletes leírást adtak. A fényképen látható terméken elég nagy betűkkel volt ráírva, hogy PROTOTÍPUS NEM ELADÓ.


A hardverrel kapcsolatban már kiderült, hogy a konzolba egy nyolcmagos AMD Ryzen processzor kerül AMD Navi architektúrával, amely támogatja a sugárkövetést. A PS5-tel már 8K-ban is tudunk majd játszani, ami elképesztő. A játékok és programok gyorsabb indításának érdekében SSD-t szeretlek bele. Most pedig jöjjenek a képek, szerintem brutálisan jól néz ki.

A PlayStation 5 jelentősen gazdaságosabb lesz, mint elődje. Alvó üzemmódban a játékkonzol lényegesen kevesebb energiát fog felhasználni, egészen pontosan: 0,5W. Még mindig sok bizonytalanság van az ötödik generációs PlayStation eladási árával kapcsolatban. A Sony ez év áprilisában bejelentette, hogy PS5 "vonzó árat fog kapni, figyelembe véve a fejlett specifikációkat". Reméljük, hogy tényleg így lesz, mert akkor egy nagyon jó vétel lehet.

Forrás: LetsGoDigital