Még két hét sem telt el, mióta a Qualcomm bemutatta az új 11 nm-es processzorát, a Snapdragon 675-öt. A legfrissebb hírek pedig már két középkategóriás chipkészletről is beszélnek, amelyek SM6150 és SM7150 néven érkezhetnek meg 2019-ben.

Hirdetés

A Winfuture.de által nyújtott információk szerint mindkét chipset nyolcmagos lesz. A GPU, a CPU magok és az órajel tekintetében még nem állnak rendelkezésre információk, de a két egység közötti különbségek ezekben mutatkozhatnak majd meg.

A jelentésben a tesztkörnyezettel kapcsolatban is kapunk információkat. Eszerint az SM7150 esetében egy olyan teszt eszközről beszélhetünk, amelynek hátlapján egy 12+13 megapixeles dupla kamera, előlapján pedig egy 20 megapixeles kamera található meg. Kijelzőként egy 18:9-es képarányú és QHD+ felbontást kínáló panelt alkalmaz. Ez azt jelentené, hogy ennek a processzornak hála, a mostani középkategóriás készülékekhez képest nagyobb, minimum 2880 x 1440 felbontású panelek válnának elérhetővé ebben a kategóriában is.

Snapdragon 8150

Ahogy látszik, még nagyon keveset tudhatunk a Qualcomm új, középkategóriás processzoraival kapcsolatban. Az új chipsetek várhatóan 2019-ben kerülnek majd ki a piacra, a Snapdragon 8150 zászlóshajó bemutatása után, amely most a GeekBench oldalán is feltűnt.

A Qualcomm a Snapdragon 8150-et szánja válaszként az Apple A12 Bionic processzorára. Az új zászlóshajó processzor tesztjét most a GeekBench-en is láthatjuk.

Az eddigi információk szerint a 7nm-es SoC 4 Kryo Silver, 2 Kryo Gold és 2 Kryo Gold Plus magot használ a teljesítmény érdekében. A benchmarking oldalon megjelent tesztpéldány 1,78 GHz-es órajelen ketyegett, mellé pedig 6 GB RAM-ot és az Android 9 Pie operációs rendszert társították. Az egymagos teszt során 3.181, míg a többmagos tesztben 10.084 pontot sikerült gyűjteni, ami eléggé elmarad az A12-től, azonban észrevehető teljesítménynövekedést kínál a Snapdragon 845-tel szemben.

Kíváncsian várjuk, hogy a végleges verzió milyen eredményeket fog majd mutatni az éles környezetben.

Hivatalos a Snapdragon 675 – fókuszban a gaming, képalkotás és az AI

Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.