Újabb csalás terjed a Facebookon, ne dőlj be neki

Újabb csalás terjed a Facebook-on, amiben arra próbálják rávenni az embereket, hogy átadják a hirdető fiókjukat, cserébe természetesen pénzt kínálnak.

Weboldal készítés kedvező áron!

Több furcsaság is van ebben az egészben, de talán a legkiábrándítóbb, hogy ilyen hirdetések lazán átmennek a Facebook ellenőrzésén. Ezek a bizonyos személyek Facebook hirdetések formájában próbálnak embreket toborozni valamire, ugyanis pontosan nem tudjuk, hogy mi történik miután valaki megadja nekik az adatait, de egészen biztos, hogy pénzt nem fog kapni. Ez az egyik hirdetés, tipikus clickbait, már itt több árulkodó jel mutat arra, hogy valami nem stimmel. Miután a linkre kattintunk eljutunk egy az Index oldalához tökéletesen hasonlító oldalra. Tökéletesen lemásolták az oldalt, eltekintve attól, hogy fent a dátum 2019.12.19, illetve az oldalon egyik link sem vezet sehova, kivéve párat, azok a csalók oldalára visznek. Semmit nem kell csinálnod és egy idő után 150.000 forintot küldenek havonta. Win-Win szituáció, mindenki nyer csak te nem. 

Hogyan működik?
Talán nem tudod, de mindenki, aki Facebook fiókkal rendelkezik, jogosult egy ingyenes hirdető fiókra a Facebook-on. A hirdető fiók elkülönül a személyes fióktól, és egy külső Facebook applikációval kezelhető.
Megjegyzés: semmi sem kerül megosztásra a profilodban, és nincs szükség jelszóra a használatához.
"Annyira könnyű volt! Csak annyit tettem, hogy feliratkoztam és letöltöttem egy appot a Faceook-omnak. Amint ez elindult, elkezdtem havi fizetéseket kapni, közvetlenül a fiókomba"

Ha a sztoriból nem esik le, hogy ez kamu, akkor a gagyin fordított szövegből már biztos le fog. Az igaz, hogy mindenkinek van hirdetői fiókja, de azt inkább ne adjuk ki másoknak. Az oldal alján megtalálhatóak a kommentek is, melyekben az egekbe dícsérik a szolgáltatást, azonban te már nem tudsz hozzászólni.Szóval ha továbbmegyünk eljutunk az FBClub oldalára, ahol leírják, hogy ők egy közösségi média marketing cég és a Facebook hirdetésekre specializálódtak. Valószínűleg valami appot akarnak ráerőltetni az emberre, ami kezeli a hirdetési fiókot, illetve Facebook oldalakat. Az alábbi adatokat kérik el:Remélem mondanom sem kell, hogy ne adjunk meg semmit. Eddig ez egy sima gagyi csalás, továbbra is legyetek körültekintőek és ne dőljetek be ezeknek a baromságoknak. Viszont ami ennél sokkal érdekesebb, hogy egy ilyen szar, hogyan megy át a Facebook hirdetési ellenőrzésein. 

Papolnak össze-vissza a nagy tech cégek, mint a Google vagy a Facebook, hogy mindent megtesznek az álhírek terjedésének megállításért, de ez sehol nem látszik. A Facebook hirdetések mielőtt kikerülnek elvileg bizonyos ellenőrzéseken mennek át, biztos, hogy automatizálva van a rendszer, de egy ilyennek akkor sem szabadna átmennie. Főleg, hogy nagyjából mindenbe belekötnek és elég szigorú szabályok vonatkoznak a hirdetésekre és aki ezeket megszegi, annak le is tilthatják a hirdetői fiókját.