Új Mac mini és iPad Pro modellek is érkeztek

A kissé túlárazottra sikerült MacBook Air mellett az Apple bemutatta az új Mac minit és az új iPad Pro modelleket is.

ByTech YouTube csatorna

Mac mini

Több mint 1400 nap telt már el a Mac mini legutóbbi frissítése óta, de tegnap végre megtört a jég és megérkezett a fejlesztett változat. Az új Mac mini már nem csak négy, hanem hatmagos nyolcadik generációs Intel processzorral rendelkezhet, amelyek mellé 60%-kal jobb grafikus teljesítmény társul. Háttértár tekintetében akár 2 TB-os SSD-t is választhatunk az akár 64 GB-ig bővíthető memória mellé. Tervezés szempontjából az új modell csaknem teljesen megegyezik az előddel, viszont mégis kapunk néhány változást, mint az új Space Gray szín, az újragondolt hűtésrendszer, valamint az alumíniumház, amely már teljesen újrahasznosítható anyagokból készült.

Modellek

Alapvetően az Apple weboldalán két modell vált megvásárolhatóvá, amelyekhez viszont további konfigurációs lehetőségek is a rendelkezésünkre állnak. De nézzük is hogy miből válogathatunk.
  • 3,6 GHz-es Intel Core i3 processzor + 8 GB RAM + 128 GB háttértár + Gigabites Ethernet csatlakozó: 314.990 Ft
    • Bővítés tekintetében lehetőségünk van egy hatmagos Intel Core i7 processzor (3,2 GHz), akár 64 GB memória, 2 TB háttértár, illetve 10 gigabites Ethernet támogatás.
  • 3,0 GHz-es INtel Core i5 processzor + 8 GB RAM + 256 GB háttértár + Gigabites Ethernet csatlakozó: 434.990 Ft
    • Elérhető még hozzá egy hatmagos Intel Core i7 processzor (3,2 GHz), akár 64 GB memória, 2 TB háttértár, illetve 10 gigabites Ethernet támogatás.

iPad Pro + Apple Pencil

A tegnapi esemény legjobban várt része minden bizonnyal az új iPad Pro modellek bemutatása volt. A frissített verziók 12,9 és 11 hüvelykes méretekben érhetőek el, teljes képernyős kialakítással, lekerekített sarkokkal, valamint Face ID támogatással. Az új modellek 5,9 mm vastagok, ami azt jelenti, hogy vékonyabbak lettek az előző generációs modellekhez képest. Csatlakozó tekintetében a Lightning kimaradt a képből és a helyére egy USB Type-C port került, valamint a 3,5 mm-es jack csatlakozót is elhagyták. A készülékek mellett bemutatkozott a működtetésükért felelős A12X Bionic processzor is, amely ugyanúgy 7 nanométeres technológián alapul, mint az A12 Bionic. Az Apple állítása szerint az új processzor 35%-os javulást hoz a teljesítmény tekintetében.

Modellek

Az új iPad Pro modellek esetében is lehetőségünk van variálni a konfigurációt, így akár 1 TB háttértárat is választhatunk a táblagéphez. De nézzük is, hogy mik lettek az alapárak.
  • 11 hüvelykes + 64 GB háttértár: 309.990 Ft
  • 12,9 hüvelykes + 64 GB háttértár: 379.990 Ft

Apple Pencil

Az iPad Pro mellett megérkezett a második generációs Apple Pencil is, ami most már egy mágnes segítségével lesz csatlakoztatható a táblagép oldalához. Továbbá megszűnt az eszköz esetében nem a legjobb megoldásként szolgáló, Lightning csatlakozón keresztül történő töltés, amelyet a vezeték nélküli lehetőség vált fel. Árát tekintve ez sem lesz egy olcsó mulatság, ugyanis 45.990 Ft-os áron vásárolható meg. Az új készülékek már elérhetőek az Apple weboldalán, a tényleges megjelenés pedig november 7-én lesz.

Ez is érdekelhet