A sikertelenség ellenére újabb modell érkezhet?

Hirdetés

A Google okosszemüvegének jövője meglehetősen bizonytalannak mondható a sikertelenségének okán. Azonban úgy látszik, hogy a tech óriás még nem temeti eszközét, ugyanis a legfrissebb hírek szerint egy újabb modell bevezetésén dolgozhatnak.

A Google Glass első verzióját még 2013-ban mutatták be, azonban nem gyakorolt túl nagy hatást a felhasználókra, legfőképpen a túlzottan magas ára miatt. Ezen túllendülve 2017-ben kiadták a Google Glass Enterprise Edition-t, amely több új fejlesztést is kapott az első generációs modellhez képest, azonban ár tekintetében ez sem lett olcsóbb, 1500 dolláros áron kezdték meg az értékesítését.

Azonban itt még nincs vége történetnek, ugyanis a hónap elején egy harmadik modell tűnt fel, amely már FCC tanúsítvánnyal is rendelkezik. Valószínűleg idén még nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, viszont a Geekbench oldalán már most feltűnt egy teszt erejéig. Ezzel egyidejűleg a specifikációjával kapcsolatban megtudhattuk, hogy a működtetéséért a Snapdragon 710 processzor felelhet, 3 GB RAM társaságában. Operációs rendszerként pedig az Android 8.1 Oreo-t kaphatja. A készülék az egymagos teszten 1164, míg a többmagos során 2424 pontot ért el.

A Google Glass Enterprise Edition 2 megjelenése jövőre várható, viszont az előző generációkhoz képest nem számíthatunk kedvezőbb árazásra.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.