A Microsoft frissítést ad ki a világ legnépszerűbb táblázatkezelőjéhez, az Excel-hez.

Hirdetés

Új hasznos funkciókkal ruházza fel az Excel-t a Microsoft, az újítások közé tartozik az Azure Machine Learning, azaz a gépi tanulás és az egyéni Javascript függvények, amik támogatásával szeretné a vállalat kibővíteni az Excel képességeit.

Ezenfelül mostantól a Power BI( Üzleti intelligencia és jelentéskészítő megoldás ) fejlesztők egyéni megjelenítéseket hozhatnak létre a táblázatokban.

Rob Howard, a Microsoft Office 365 ökoszisztéma marketing igazgatója elmondta, hogy ezeknek az új funkcióknak a kombinációja lényegében lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy saját online alkalmazásokat építsenek be az Excel-be.

 

function ADD42(a, b) {
    return a + b + 42;
}

A fejlesztők így egyéni függvényeket hozhatnak létre, amivel kibővíthetik az Excel funkcionalitását.

 

Az Azure Machine Learning új támogatásának köszönhetően az Excel-felhasználók mostantól képesek, a cég tudósai által kifejlesztett gépi tanulási modelleket is használni. Az Excel gyakran az a hely, ahol sok munkatárs foglalkozik egy cég adataival, ezeknek a modelleknek a táblázatba hozása logikus következő lépésnek tűnik.

Fodor Balázs

Webfejlesztő. Minden érdekel ami IT, ezenkívül videókat készítek és vágok, speciális effekteket készítek, képeket szerkesztek, és nagyon érdekel az IT Security.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.

egy × kettő =