Chromium alapú böngészőt fejleszt a Microsoft.

Hirdetés

A Microsoft 2015-ben mutatta be az Edge első verzióját, amelynek alapjául az Internet Explorer szolgált, a felhasználói felület korszerűsítése mellett. Amíg az új modern megjelenés mondhatni egészen jól sikerült, addig az EdgeHTML böngészőmotor továbbra is küszködött, hogy valamelyest tartani tudja a lépést a Chromium mellett. A Microsoft úgy látszik végül feladta és a legfrissebb hírek szerint, egy Chromium alapú böngészőt fejlesztenek, ami alapértelmezett megoldásként fog szolgálni a Windows 10 operációs rendszereken.

A Google Chrome folyamatosan, egyre nagyobb teret nyer. Már a Mac eszközökön is méretes tűborral rendelkezik és úgy látszik, hogy ennek elég nehéz most már megálljt parancsolni. A Microsoft azonban ezidáig mégis megpróbálta ezt, és korábban még a böngésző telepítőjét is eltávolította a Microsoft Store-ból, arra hivatkozva, hogy sérti az üzletszabályzatot. Természetesen nem állt meg ennyiben a tevékenységük, ugyanis a vállalat folyamatosan értesítéseket küldött a felhasználók számára, hogy használják az Edge-et. Ez sok esetben már idegesítő is volt.

A Windows Central által közzétett információk alapján, a Microsoft berkein belül “Anaheim” kódnév alatt fut a fejlesztés. Egyelőre még nem tisztázott, hogy az Edge-hez kifejlesztett felhasználói felület teljes egészében megy-e a kukába, ahogy az sem, hogy az EdgeHTML véglegesen eltűnhet-e.

A Microsoft hivatalosan is bemutatta új Surface eszközeit

 

Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.