Ebben a cikkben végigmegyünk egy Ubuntu Linux telepítésén, nem árt senkinek sem ha ismeri a Linux-ot. 🙂

 

Először is töltsük le az Ubuntu legújabb verzióját. Innen lehet letölteni: http://ubuntu.hu/letoltes

A weboldalon válasszuk ki a Desktop-ot majd az Ubuntu 17.10.1 és ott lehet letölteni torrenten keresztül vagy direktben.

Ha normálisan egy gépre vagy laptopra szeretnénk telepíteni az operációs rendszert akkor, készítenünk kell egy bootolható DVD-t vagy Pendrive-ot. Ha VirtualBoxban szeretnénk telepíteni akkor indítsuk el a VirtualBoxot kattintsunk rá az elkészített gépre, majd a Konfigurálásra. Ezután feljön egy ablak, válasszuk ki a baloldali menüből a Tárolót. Hozzá kell adnunk egy optikai meghajtót a letöltött Ubuntunkkal amit plusz ikonnal ellátott lemez ikonnal tudunk, keressük ki az oprendszert és kész.

 

A Start gombbal indítsuk el a virtuális gépünket majd nyomjuk meg az F12-t. Válaszuk ki az optikai meghajtót és ha minden jól csináltunk akor az Ubuntu bootol be. Ezután be kell állítanunk pár dolgot.

 

Ez a képernyő fogad minket. Állítsuk át magyarra a nyelvet, már ha szükséges és kattintsunk a Telepítésre.

 

 

Itt kiválaszthatjuk, hogy telepítse is a rendszer a frissítéseket vagy majd elég később. Igazából mindegy én bepipáltam -> Folytatás.

Itt ki kell választanunk, hogyan telepítjük az Ubuntut, alapértelmezetten az első le kiválasztva, a Merevlemez törlése és Ubuntu telepítése, ez nekünk teljesen megfelel. Telepítés most.

 

Kattintsunk a Folytatásra.

 

Ha esetleg nem Budapest lenne alapból megadva akkor állítsuk be majd Folytatás.

 

 

Állítsuk be a Billentyűzetkiosztást magyarra és ellenőrizzük is a lenti szövegmezőben, hogy jól működik.

 

 

Adjunk meg egy nevet és kétszer a géphez tartozó jelszót.

 

Ha minden beállítottunk akkor más teendőnk nincs, csak várni egy kicsit míg a telepítő felmásolja a fájlokat és beállítja a működéshez szükséges beállításokat.

 

Ezután már be is tudunk jelentkezni a friss Ubuntu rendszerünkbe.

VirtualBox telepítés, virtuális gép létrehozása

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.