Továbbra is égeti a pénzt az LG mobilos részlege

Befutott az LG mobilos részlegének 2020-as pénzügyi jelentése.

Az elmúlt hetekben jó pár olyan hír látott napvilágot, amelyek egyszer megerősítették, egyszer pedig cáfolták azt, hogy megszűnik a dél-koreai gyártó mobilos divíziója. Ha meglátjuk a vállalat legfrissebb pénzügyi jelentését, az alapján nincs min csodálkozni, hogyha ténylegesen azon gondolkodnak, hogy bezárják-e ezt az üzletágukat. A számok ugyanis nem hazudnak, az LG mobilos részlege több, mint 750 millió dolláros veszteséget termelt a 2020-as naptári évben. Ezt inkább át sem váltjuk forintba.


 LG Wing - Az nem mondható el a vállalatról, hogy ne próbálkoznak remek fejlesztésekkel


Ebből a bődületes veszteségből csak az október és december közötti időszak 222,93 millió dollárt tesz ki, ezzel együtt sorozatban a 23. negyedévet zárta mínuszban az LG Mobile.

A jelentés egyébként a prémium okostelefonok értékesítésének stagnálását és a 4G chipsetek hiányát emeli ki fő problémaként. Az okostelefonok értékesítése 1,24 milliárd dollárt hozott az LG konyhájára 2020 utolsó negyedévében, ami 9,2%-kal kevesebb, mint a Q3-ban, viszont az előző év azonos időszakához képest  5 %-kal több. A durva pénzügyi helyzet ellenére az LG úgy véli, hogy 2021-ben visszatérhetnek az eladások a pandémia előtti szintre. Kérdés, hogy meddig hagyják még, hogy ennyi veszteséget termeljen ez a részleg.


Forrás: LG


 

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)