TOP 5 legjobb kínai okostelefon 60.000 forint alatt

Több olyan cikkünk is született már, amiben telefonokat ajánlunk különböző árkategóriák szerint. Ebben a cikkben a TOP 5 legjobb kínai okostelefont szedtük össze.

NoteWall.hu

1. Redmi Note 9 Pro


Általában az ilyen listákban mindig szerepel egy Xiaomi telefon vagy olyan márka, aminek köze van a Xiaomihoz. A Redmi Note 9 Pro egy olcsó mégis ütőképes készülék lett. Meglehetősen nagy, 6,67 hüvelykes kijelzőt kapott, melynek felbontása FullHD+, a panel közepén pedig ott csücsül egy 16 megapixeles szelfikamera.

Hardveresen rendben van, megkapta a Snapdragon 720G processzort, 4GB memóriát és 64GB tárhelyet, amit bármikor bővíthetünk. A hátlapon található 4 kamera, melyekkel egészen biztosan szép videókat és képeket lehet készíteni. Még egy nagy adag plusz a hatalmas 5020mAh-s akkumulátor.


2. Realme 5 Pro

A második helyen szereplő telefon tulajdonságait tekintve elég sok mindenben hasonlít a Note 9 Pro-ra(bár ez nagyjából elmondható a lista összes tagjára). Valamivel kisebb, 6,13 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, viszont a felbontás az megegyezik és itt is egy 16 megapixeles szelfikamera van, csak nem kameravájatban, hanem notch-ban. 

Processzorból a Snapdragon 712-es típust kapta, 4 vagy 6GB memóriával és 64Gb-os belső tárolóval, ami szintén bővíthető. A hátlapon itt is 4 kamerát találunk, illetve egy ujjlenyomat-olvasót. A telefonban egy 4035mAh-s akkumulátor került, viszont támogatja a 20W-os VOOC gyorstöltést. 


3. Realme 5I

A Realme 5I is nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik, amibe beletartozik a 150 dolláros(~45.000 forint) árcédulája is. A telefont egy Snapdragon 665-ös processzor hajtja és mellé társulnak a már jól megszokott 4GB memória és 64GB bővíthető tárhelyek.

A készülék előnye, hogy olcsó, de mégis kapott egy olyan hardvert, amellyel teljesen jól tudjuk használni a legtöbb appot, illetve játszani is bőven tudunk rajta. Az 5000mAh-s akkumulátor pedig garantálja, hogy nem kell folyamatosan  a töltőre dugdosni a telefont.


4. VIVO U3X

Talán a legolcsóbb versenyzőnk a Vivo U3X, nagyjából 120 dollár(~36.000 forint) körül lehet kapni és ebben az árkategóriában szerintem egy nagyon jó hardvert kapunk.  Snapdragon 665-ös CPU ketyeg a készülékben, 4GB memóriával és 64GB belső tárhellyel és már standard, de ez is bővíthető microSD kártyával.

A kijelző egy 6,35 hüvelykes FullHD+ felbontású panel, mely rendelkezik notch-csal, amiben pedig egy 8 megapixeles szelfikamera található. A telefon hátoldalán találjuk az ujjlenyomat-olvasót és a hármas kamera rendszert, melynek tagjai egy 13 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű lencse és egy 2 megapixeles mélységérzékelő.

Mindehhez pedig társul egy 5000mAh-s akkmulátor, szóval valószínűleg az üzemidővel nincs gond.


5. Lenovo Z6

Végül itt van egy Lenovo telefon a Z6, neki sem kell szégyenkeznie, külsőre, belsőre is teljesen rendben van. Processzorból a Snapdragon 730-at kapta, 6GB memóriával és 64GB belső tárhellyel, amely szintén bővíthető. A kijelző egy 6,39 hüvelykes AMOLED panel-ra épül, melynek felbontása FullHD+. Az akkumulátorból láttunk már nagyobbat is, 4000mAh, de azért ez sem olyan rossz, főleg, hogy van 18W-os gyorstöltés.


Utólag közölném, hogy a külföldi árakat néztem, tehát a 200 dollár alatti telefonokat kerestem. Ettől függetlenül viszont a fent felsorolt telefonok nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, bátran ajánlom bármelyiket.