2018-ban több készülékével is nagy sikert aratott a kínai gyártó, így nem is csoda, hogy 2019-re is több újdonsággal készülnek.

Hirdetés

10x-es hibrid optikai zoom

Az Oppo bemutatta új, tripla kamerás rendszerét, amely egy széles látószögű, egy normál és egy telefotó érzékelőből áll össze. A telefotó szenzor egy 90 fokban elforgatott lencserendszerrel együttműködve teszi lehetővé, a gyártó által állított “10x-es hibrid optikai zoomot”. Az új kialakítás 15,9 és 159 mm közötti zoomtartományt biztosít.

A kínai vállalat egyelőre további információt nem osztott meg a fejlesztéssel kapcsolatban. Azonban elmondták, hogy az idei MWC-n már egy működő változatot fognak bemutatni.

Arról sajnos még nem tudni, hogy mikor érkezhetnek meg az első, ilyen kamerával rendelkező telefonok. A gyártó elmondása szerint, a technológia már teljesen készen áll, hogy a piacra kerüljön, így még az sem lenne meglepő, ha a OnePlus 7-ben már helyet is kaphatna az új kamerarendszer.

Kijelzőbe szerelt ujjlenyomat-olvasó

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Xiaomi dolgozik a problémák megoldásán és új készülékeik már egy továbbfejlesztett ujjlenyomat-olvasóval fognak rendelkezni. Tegnapi sajtótájékoztatójukon, a kamerarendszer mellett az Oppo is hasonló bejelentést tett.

Az új technológia 15-szörösére növeli a beolvasásra alkalmas felület méretét. Ez lehetővé fogja tenni a felhasználók számára, hogy sokkal könnyebben oldhassák fel készüléküket. Ha mindez még nem lenne elég, akkor elárulták, hogy gyorsabbá, biztonságosabbá és még energiatakarékosabbá is sikerült tenniük az új rendszert, valamint még elérhetővé fog válni a két ujjal történő feloldás is.

A továbbfejlesztett megoldás megjelenéséről pontos információk még nincsenek, de az elhangzottak szerint még az idei évben meg fog jelenni a gyártó készülékeiben.

Így teljesítenek a gyártók gyorstöltési szabványai

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.