Telegram: 500 millió aktív felhasználó után jöhet a monetizáció

500 millió aktív felhasználó, monetizáció, frissítés, zajlik az élet a Telegramnál.

Támogass minket!

Valamivel több, mint 8 hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Telegram aktív felhasználóinak száma átlépte a 400 milliót. Nem kellett sokat várni hamar meglett az 500 millió, azonban ekkora felhasználói bázisnál irdatlan üzemeltetési költségek lépnek fel, ezért döntöttek amellett, hogy eljött az ideje pénzt is keresni az applikációval. 

Mielőtt azonban részletesen kifejteném, hogy a Telegram hogyan tervez pénzt szerezni nézzük meg, hogy milyen újítások érkeztek a legutóbbi frissítéssel. Az első és talán legfontosabb újdonság, hogy csoportokban lehetőség van közös hívásokra, amik nem is feltétlenül hívások, mert ez az úgynevezett hangcsatorna folyamatosan aktív, tehát látod a résztvevőket, ha belépsz beszélhetsz vagy hallgathatod a többi résztvevőt, ha pedig kilépsz a beszélgetésből, akkor az ugyanúgy folytatódik tovább csak nélküled.  Igazából egy modern Walkie-Talkie-ról beszélhetünk.A funkció egyelőre csak a mobilos appokban érhető el, de hamarosan elérhetővé válik Windows-on és MacOS-en is.  Ezenkívül gyorsabban töltődnek be a matricák, Androidon mostantól van rá lehetőség, hogy a Telegram fájljait áthelyezzük a belső tárhelyről az SD kártyára.  Androidon új alkalmazás animációk érkeztek, lehetőségünk van szerkeszteni a fotókat, illetve kapunk még pár animált hangulatjelet is. 

És akkor térjünk rá a legfontosabbra, hogy a Telegram, hogy is szeretne pénzt szerezni, teljesen érthető okokból. Pavel Durov a Telegram társalapítója saját nyilvános csatornáján közölte az alábbiakat,  két tervük van, illetve stratégiájuk van arra, hogy pénzt szerezzenek, az egyik, hogy lesz az alkalmazásnak egy Pro verziója, ami fizetős lesz és plusz funkciókkal látják majd el. A másik út a hirdetések, melyek a nyilvános csoportokban és csatornákon jelennének meg. Durov egyértelműen kijelentette, hogy a privát beszélgetések között nem lesz reklám.