Szemüveg, amivel a vakok is láthatnak

Szerencsére a technológiai fejlődés nem csak az okostelefonok kijelző/test arány és kameraszámában mutatkozik meg, hanem nagyon izgalmas és hasznos termékek megszületésében is.

Weboldal készítés kedvező áron!
Egy amerikai kutatással foglalkozó vállalat elkészített egy olyan speciális szemüveget, amivel a vakok is láthatnak. A szemüveg mellé egy implantátum is jár, ugyanis az eszköz ugyanúgy működik, mint az emberi szem. A kutatók által kifeljesztett szemüveg az implantátum segítéségével azonnal az agyba jutattja a képet.  
A fenti videóban pontosan látható, hogyan működik az eszköz. A szemüvegben van egy kamera, amely egyértelműen folyamatosan továbbítja a vevőnek a képet, majd a közvetlenül a koponyába ültetett és az agyra felfekvő implantátum a látókéregbe juttatja a vizuális jeleket. Természetesen a "látás" minősége jócskán elmarad, de úgy gondolom, hogy egy vak embernek ez is hatalmas segítség. Az eszközzel a páciens pontosan tudni fogja, hogy mi van a közvetlen környezetében és könnyebben tud majd tájékozódni. A megoldás még kezdeti stádiumban van és valószínűleg csak több év múlva lesz belőle egy olyan termék, amit szélesebb körben is használhatnak majd, de az irány jó és mindenképp nagy segítség azok számára, akik elvesztették a látásukat.