Szárnyal a Samsung és a Huawei - okostelefon eladások 2019 Q3

Újra növekedésnek indult az okostelefon-piac.

NoteWall.hu

Megérkezett a Counterpoint legújabb, okostelefon eladásokkal foglalkozó statisztikája. Shobbit Srivastava, a Counterpoint Research elemzője azt jegyezte meg a kutatással kapcsolatban, hogy a globális okostelefon-piac hosszú ideje visszaesést mutat, azonban 2019 harmadik negyedévében Indiában és Kínában olyan mértékben megnövekedtek az eladások, hogy összességében hosszú ideje óta nem látott gyarapodást produkált ez a szegmens.

2019 harmadik negyedévében több, mint 78 millió okostelefont szállított le a Samsung, amellyel a dél-koreai gyártó a piac ötödét birtokolja. A Huawei az amerikai kereskedelmi embargó hatására sem torpant meg, sőt az előző év azonos időszakához képest 28,5 %-os növekedést ért el, a majdnem 67 millió eladott készülékkel pedig  kb. 18 %-os szelet jut nekik a globális okostelefon-piacból (Kínában rekord 40%!). Az Apple eladásai 4%-kal csökkentek, de még így is csaknem 45 millió iPhone talált gazdásra a Q3-ban.

Fejenként 30 millió körüli eladásokat generált az OPPO, a Xiaomi és a Vivo is, a TOP10 további helyein pedig a Realme, a Motorola, az LG és a Tecno osztozkodik.

A BBK Electronics (OPPO, Vivo, Realme, OnePlus) közel áll ahhoz, hogy a világ legnagyobb okostelefont gyártó csoportjává váljon, a négy márka értékesítései több, mint 20%-át teszi ki a globális piacnak.


Forrás: Counterpoint

Kiemelt kép: GSMArena