Sötétbe borul a Gmail és a Google Play Áruház is

A keresőóriás újabb két alkalmazásán lesz elérhető majd a sötét mód, amely egyeseknél már meg is jelent.

Mindkét alkalmazás esetben szerveroldali frissítésről beszélhetünk, egyelőre a tesztidőszak zajlik, így csak néhány szerencsés kiválasztott próbálhatja ki a Gmail és a Play Áruház sötét módját.

Gmail

Ha te a szerencsések között tudhatod magad, akkor a Beállítások Általános beállításokon belül a Téma menüpont alatt már ott lesz a "dark" opció. A sötét mód aktiválását követően így fest a Gmail app felülete.  

Play Áruház

A Google hivatalos alkalmazásboltjának felhasználói felülete pár hónapja jócskán átalakult, sokkal letisztultabb és olyan fehér lett, hogy éjjel még akár zseblámpaként is használható. De ebből már sejteni lehetett, hogy hamarosan érkezik a sötét mód, amely most be is bizonyosodott, ugyanis pár embernél már sötétbe borult az app. Az XDA Developers csapatának egyik tagja képernyőképeket is készített:   Mint már ismert, az Android 10-ben alapfelszereltség lesz a rendszerszintű sötét mód, ám azonban ehhez az alkalmazásokat is fel kell készíteni arra, hogy támogassák ezt a funkciót.   Forrás: AndroidPolice, XDA

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)