Snapdragon 865: Cortex-A77 teljesítménymagokkal érkezik

Ahogy korábban már kiderült, december 3-án érkezik a Qualcomm legújabb csúcsprocesszora.

Weboldal készítés kedvező áron!

A bemutató dátumát beharangozó cikkünkben megjegyeztük, hogy a Qualcomm eddig sikeresen titokba tudta tartani a hamarosan érkező Snapdragon 865 processzorának tulajdonságait. Úgy néz ki, hogy ez azonban eddig tartott, ugyanis a Weibo-n egy kínai blogger leleplezte a SoC magjainak, illetve a GPU-nak a teljesítményét is.

Akárcsak az elődje, a Snapdragon 865 is háromklaszteres architektúrával érkezik és marad az 1 + 3 + 4-es felállás is. A kiszivárogtató személynek köszönhetően megtudhattuk a magok leglényegesebb információt is:

  • 1 x 2,84 GHz Cortex-A77 (egyedi Kyro)
  • 3 x 2,42 GHz Cortex-A77 (egyedi Kyro) 
  • 4 x 1,8 GHz Cortex-A55 (egyedi Kyro)A nagy teljesítményért felelős magok ugyanazt az órajel sebességet fogják hozni, mint a Snapdragon 855-é, azonban az ARM szerint a Cortex-A76 magokhoz képest a Cortex-A77 20 %-os teljesítmény növekedést ígér. Természetesen új generációs grafikus gyorsító is érkezik, méghozzá az Adreno 650 GPU-t állítják hadrendbe, amely 587 MHz-es frekvencián fog ketyegni. Ezen a téren is körülbelül 20 %-os izmosodás várható.

A Snapdragon 865 várhatóan a Samsung Galaxy S11 szériában lesz megtalálható elsőként, de ugye ez minket nem fog érinteni, mivel hazánkban az Exynos processzorral szerelt modellek kerülnek a piacra.


December 3-án érkezik a Snapdragon 865


Forrás: Weibo