Az amerikai óragyártó a mai napon leplezte le legújabb okosóráját, a Fossil Sports-ot.

Hirdetés

A fitnesz-orientált Wear OS eszköz a Wear operációs rendszer legújabb verzióját futtatja és egy továbbfejlesztett felhasználói felületet kapott. Leváltásra került a már eléggé elavult Snapdragon 2100 processzor, amelynek helyébe a Qualcomm legújabb, Snapdragon Wear 3100 chipje lépett. A belső tárhelye 4 GB.

A Fossil Sport tápellátásáról egy 350 mAh-s akkumulátor gondoskodik. Az óra alumínium házát tekintve 6, a szilikon szíjból pedig összesen 28 különböző szín közül választhatunk. Méretét tekintve 41, illetve 43 mm-es változatban érhető el. Az érintőkijelző méretét és annak további specifikációját még nem osztotta meg a Fossil.

A Fossil Sport kapott NFC-t, így tehát mobilfizetésre is alkalmas lesz, továbbá rendelkezik még pulzusmérővel, GPS-szel, gyorsulásmérővel, magasságmérővel, környezeti fényérzékelővel, giroszkóppal, valamint mikrofonnal és hangszóróval a hívások lebonyolításához. Bluetooth 4.2 LE és Wi-Fi 802.11 b/g/n kapcsolódási lehetőségeket támogat. Az okosóra vízálló kialakítást kapott, egészen 5 atmoszféra nyomásig megállja a helyét.

Természetesen iPhone-nal is kompatibilis, ehhez mindössze minimum iOS 9.3 operációs rendszer szükséges, Android fronton pedig a 4.4 és annál újabb a követelmény.

A Fossil Watch a gyártó hivatalos oldalán a mai naptól már elő is rendelhető az Egyesült Királyságban, 255 dolláros (~72.000 forint) áron. Az előrendelések teljesítése november 12-én kezdődik meg és ekkortól a kiskereskedelmi partnereknél is megjelenik.

A további piacokon való megjelenésről még nincsenek információink.

 

2018 Q3: Így fest az okosóra piac

Forrás: Fossil

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.