Nemrég érkezett hozzánk tesztelésre a Seagate Backup Plus 4TB külső HDD-je.

 

Az eszköz az átlag felhasználók számára is nagy segítséget jelent, mivel ma már mindent szeretünk digitálisan megőrizni, azonban telefonjaink és egyéb eszközeink tárhelye sajnos véges. Ezért adatainkat ingyenes felhő tárhelyre, SD és micro SD kártyákra másoljuk a tárhely felszabadítása érdekében. Így azonban szinte biztos, hogy nem fogjuk megtalálni egykönnyen a keresett képeket vagy egyéb dokumentumokat. Ilyenkor kerülnek be a képbe azok a külső tárolók, mint a Seagate Backup Plus, amelyeken már nagyobb mennyiségű adatot tudunk eltárolni és egyszerűen elérni.

 

Külső

 

 

A merevlemez egy letisztult, egyszerű kialakítást kapott, amely révén így szinte bármilyen környezetben el tudnám képzelni a használatát. A készülék elején 2 db USB csatlakozót találunk amelyek megkönnyítik az eszközhöz való csatlakozást.

 

 

Mire is használható ez a merevlemez?

A merevlemez segítségével könnyedén biztonsági mentéseket készíthetünk adatainkról, amelyeket ezután gyakorlatilag bárhonnan elérhetünk, a merevlemezhez tartozó applikáció segítségével. A Seagate Dashboard segítségével akár közösségi média fiókjainkról is könnyedén készíthetünk biztonsági másolatot. A Seagate Backup Plus megvásárlásával egy 200 GB-os onedrive tárhelyet is biztosít számunkra a Seagate.

 

 

Használat

A merevlemez legegyszerűbb használatához telepítsük fel a Seagate Dashboard programot az eszközünkre. A program elérhető Windows és Mac számítógépekre is.

A program indítása után a következő képernyőt láthatjuk, amelyen kiválaszthatjuk, hogy mely beállítást szeretnénk elvégezni.

Seagate Dashboard

 

A PC backup lehetőségre kattintva, készíthetünk egy azonnali mentést a kívánt tartalmakról, vagy akár mentési tervet is készíthetünk, amelynek megmondhatjuk hogy fájljainkról készítsen biztonsági mentést, adott időközönként.

 

A Mobile backup lehetőséget választva akár mobil eszközeinken tárolt adataink is biztonságban tudhatjuk. Ehhez azonban a mobil eszközre is telepítenünk kell egy alkalmazást, amelyhez a linket a Seagate Dashboard programban megtalálhatjuk.

 

Ezeken a funkciókon felül lehetőségünk van arra is, hogy Facebook vagy Flickr fiókunkról biztonsági mentést készíthessünk, vagy adatokat oszthatunk meg rajtuk. Ehhez a főképernyőn a Social lehetőséget kell választanunk, majd be kell jelentkeznünk a közösségi média fiókunkba.

 

Paraméterek

Kapacitás: 4, 6, 8, 10 TB

Típusa: HDD

Méretek: 198.1 x 41 x 118 mm

Olvasási sebesség: 160 MB/s

Írási sebesség: 160 MB/s

Csatlakozók: USB 2.0, USB 3.0

 

Összegzés

A Seagate Backup Plus egy nagyon könnyen használható eszköz, így egy átlag felhasználó is könnyen tudja alkalmazni. Ebben a néhány hétben míg nálam volt csak pozitív véleményem van a merevlemezzel kapcsolatban. A beállítását könnyen néhány perc alatt el lehetett végezni, majd rövid időn belül minden a számítógépen található adatról elkészítette a biztonsági másolatot is és a beállított terv alapján folyamatosan folytatta is. Amennyiben nem marad nálam az eszköz, biztosan fájó szívvel fogom visszaszolgáltatni! 🙂

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.