Akár már a Galaxy S11-ben is debütálhat az első okostelefonokba szánt Radeon grafikus gyorsító.

Hirdetés

A dél-korei gyártó saját fejlesztésű Exynos processzorai jelenleg az ARM Mali GPU-ját alkalmazzák, ami teljesítményben el-elmarad a Qualcomm saját Adreno, vagy az Apple legújabb processzorában megtalálható PowerVR grafikus gyorsítóktól. Hamarosan erőteljes fejődés várható ez irányban a Samsungtól, ugyanis a vállalat megvásárolta az AMD által nemrég bemutatott RDNA architektúra licenceit. Az együttműködésről mindkét cég beszámolt a tegnapi napon.

A partnerség eredményeként tehát egy alacsony energiafogyasztású, de rendkívül nagy teljesítményt nyújtó grafikus meghajtó születhet. Az anyagiakat egyik vállalat sem hozta nyilvánosságra, mindössze annyit közöltek, hogy a Samsung Radeon IP licenc- és jogdíjakért fizet az AMD-nek.  Az együttműködéssel nem csak a dél-korai óriás, hanem a kaliforniai félvezetőgyártó is sokat nyer, ugyanis a PC-s és játékkonzolos Radeon felhasználói bázis kiegészülhet egy nem túl csekély okostelefonos táborral is.

Arról még nincs pontos információ, hogy mikor dobják piacra az első mobilokba szánt Radeon GPU-t, de a pletykák szerint a következő Exynos csúcsproceszor már tartalmazni fogja.

 

Tömeggyártás alatt a Samsung 100 wattos gyorstöltése

 

Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.