Rögtön négy változatban debütált a Galaxy S10

A Samsung végre bemutatta új Galaxy S10 zászlóshajó szériájának készülékeit.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

A Samsung a korábbi években megszokott két készülékkel ellentétben, idén rögtön négy Galaxy S szériás telefont mutattak be. Ezeknek mindegyike gyönyörű külsővel, és erőteljes belsővel rendelkeznek. De nézzük is, hogy mit kaptunk a dél-koreai gyártó legújabb szériájával.

Külső, kijelző

A Samsung telefonjainak esetében mindig nagy hangsúlyt  fektetett a kijelzők minőségére. Ez idén sem történt másképpen, hiszen mindegyik modell a gyártó legújabb AMOLED kijelzőjét kapta meg, mindössze méret és felbontásbeli különbségek vannak. Ezek a készülékek a világon elsőként támogatják a HDR10+ minőségű videók megjelenítését. Továbbá, ha már a kijelzőnél tartunk, akkor mindenképpen érdemes megemlítenünk a panelbe integrált ujjlenyomat-olvasót, ami az ultrahangos technológia segítségével azonosítja a felhasználót (kivétel a Galaxy S10e, a mobil jobb oldalára került az ujjlenyomat-olvasó) Nézzük, milyen megjelenítőket is kaptak a csúcskészülékek:
  • Galaxy S10: 6,1 hüvelykes, QHD, Infinity-O panel
  • Galaxy S10e: 5,8 hüvelykes, FHD+, Infinity-O
  • Galaxy S10+: 6,4 hüvelykes, QHD, Infinity-O
  • Galaxy S10 5G: 6,6 hüvelykes, QHD, Infinity-O
Mindegyik telefon elő- és hátlapján is Gorilla Glass borítás található. A kijelző körüli káva mérete csökkent a tavalyi S9 szériához képest. Így természetesen jelentősen nőtt a képernyő-test arány is, ami leginkább annak köszönhető, hogy az összes készülék esetében az előlapi kamerák befészkelték magukat a kijelzőbe. Színek tekintetében sincs különbség, mind a négy változat megvásárolható lesz prizma fehér, prizma fekete, prizma zöld, prizma kék, kerámia fehér és kerámia fekete színekben egyaránt + az S10e kanári sárga színt is kapott.

Kamerák

A hátlapi kamerák tekintetében sem találkozunk nagy eltérésekkel. Mind a négy modellben helyet kapott  egy 12 megapixeles széles látószögű (f/1,5 és f/2,2) és egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű (f/2,2) szenzor, amelyek rendre 77 és 123 fokos látószöggel rendelkeznek. Az S10e kivételével a maradék három zászlóshajóban egy harmadik kamera is helyet foglal, ami egy 12 megapixeles telefotó érzékelő. Sőt, az 5G-s S10 még egy-egy 3D ToF érzékelőt is kapott elől és hátul is. Az alábbi táblázatban egyértelműsítettük készülékenként a kamera felhozatalt.
Hátlap Előlap
Galaxy S10e 12 MP, f/1.5-f/2.4, széles látószögű (77 fok) 16 MP, f/2.2, ultraszéles látószögű (123 fok) 10 MP, f/1.9
Galaxy S10 12 MP, f/1.5-f/2.4, széles látószögű (77 fok) 16 MP, f/2.2, ultraszéles látószögű (123 fok) 12 MP, f/2.4, telefotó lencse (45 fok) 10 MP, f/1.9
Galaxy S10+ 12 MP, f/1.5-f/2.4, széles látószögű (77 fok) 16 MP, f/2.2, ultraszéles látószögű (123 fok) 12 MP, f/2.4, telefotó lencse (45 fok) 10 MP, f/1.9 8 MP, f/2.2
Galaxy S10 5G 12 M/1.5-f/2.4, széles látószögű (77 fok) 16MP, f/2.2, ultraszéles látószögű (123 fok) 12 MP, f/2.4, telefotó lencse (45 fok) +3D ToF szenzor 10 MP, f/1.9 +3D ToF szenzor
Viszont nem csak a kamerák, hanem a hozzájuk tartozó programok és funkciók tekintetében is új fejlesztésekkel szolgált a dél-koreai gyártó. A tavalyi modellekhez képest, az S10 készülékek már továbbfejlesztett mesterséges intelligenciával rendelkeznek a pontosabb témafelismerés érdekében. Valamint egy elég érdekes és hasznos funkcióval is szolgálnak számunkra, amellyel már pontosan meg tudjuk határozni a fotó alanyának lehető legjobb helyzetét a rögzítendő képen. Ennek segítségével, már teljesen vízszintes és hibátlan felvételek készíthetünk, legalábbis egy kis odafigyeléssel. Azonban nem kizárólag a képek terén hozott jobb minőséget az S10 széria, ugyanis a videók készítésének szempontjából is hatalmas lépést tett előre a gyártó. Mindegyik telefon esetében lehetőségünk van 4K UHD videók rögzítésére a szelfikamera segítségével, továbbá a hátlapi kamerákkal már HDR10+ minőségben készíthetjük a felvételeket. További újdonságként, egy rövid demo idejére megtekinthettük a "Super Steady Video" módot is, amelynek segítségével sokkal dinamikus mozgóképek készíthetünk.

Belső, további tulajdonságok

De nézzük is, talán a sokak számára legfontosabb információkat, vagyis hogy milyen hardver működteti ezeket a telefonokat. Az áttekinthetőség érdekében inkább táblázatba foglaltuk a négy készülék további tulajdonságait. Mindegyik telefon megkapta a Huawei Mate 20 Pro-ban debütáló fordított vezeték nélküli töltést, azaz ha ráhelyezzük a Galaxy Buds vagy Galaxy Watch Active eszközeink valamelyikét, akkor szó nélkül elkezdi tölteni azt, de bármelyik vezeték nélküli töltést támogató okostelefont is. Természetesen van vezeték nélküli tölthetőség, vagy ott van a gyorstöltés, USB Type-C porton keresztül. Az összes készülék IP68-as besorolással rendelkezik.  

Árak és elérhetőség

Ami az árakat illeti, az S10e legszerényebb változata 257.990 Ft-ba kerül, az S10 induló ára 309.990 Ft, az alap S10+-ért pedig 344.990 Ft-ot kell kicsengetnünk. Az értékesítés március 8-án veszi kezdetét, az előrendelők pedig Galaxy Buds-ot kapnak ajándékba (február 20-tól indult az előrendelés, március 7-ig tart). Az 5G-s Galaxy S10 árát és elérhetőségét még nem közölte még a dél-koreai gyártó. https://bytech.hu/galaxy-fold-lelepleztek-a-samsung-hajlithato-mobiljat/ Forrás: Samsung

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)