Rengeteget kerestek a nyerészkedők a PlayStation 5 konzolokon

Becslések szerint csak az eBay-en keresztül eladott konzolokkal 19 millió dolláros haszonra tettek szert a nyerészkedők.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Az idei évben hatalmas biznisz lett az, hogy bizonyos csoportok tömegesen felvásárolják a különösen népszerű termékeket, majd az igazi vevőknek aukciós és egyéb oldalakon jókora haszonnal eladják azokat.  Nem finomkodnak az árakkal dupla, tripla vagy még ennél is magasabb áron adják az adott terméket. A Sony és a Microsoft konzoljainál a legrosszabb a helyzet, ezeket követik a GeForce és Radeon videókártyák.Michael Driscoll adatmérnök vizsgálta meg nemrég, hogy vajon mennyit is kerestek ezzel a biznisszel a nyerészkedők a konzolokon. Az adatok alapján csak a Microsoft Xbox Series X és Series S konzolokból az eBay-en 29.255 darabot adtak el és ezzel kerestek összesen 23,5 millió dollárt. 

A nagy pénz azonban a Sony konzoljaiban volt. A lemezes és a digitális változatokból 25 642 és 7322 darabot adtak el. Jelenleg a PlayStation 5 játékkonzolok átlagára 1025 és 1101 dollár között mozog.  Az elemző vizsgálatai szerint csak az eBay-en 34,5 millió dollár árbevételt szereztek, ebből pedig 19 millió dollár tiszta haszon volt, ami ha belegondolunk rengeteg pénz és ez csak az eBay-ről származó eladások, azonban az egész piacot figyelembe véve, ennek az összegnek a tízszeresét tehették zsebre, átlagosan pedig 500 dollárt nyertek egy konzol eladásán.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)