Rendkívül hasznos app érkezett a Google-mentes Huawei mobilokra

A Huawei új app-keresője segít beszerezni azokat az alkalmazásokat, amelyek közvetlenül még nem érhetők el az AppGalleryben.

Weboldal készítés kedvező áron!

Az AppGalleryből jelenleg 60 ezer alkalmazás, köztük több száz magyar app tölthető le közvetlenül, ugyanakkor vannak olyan alkalmazások, amelyeket itt egyelőre még nem találnak meg a felhasználók. Ezen alkalmazások beszerzésének egyik módja a Huawei készülékekre előre telepített Phone Clone alkalmazás használata, mellyel korábbi telefonjainkról átmenthetjük alkalmazásainkat az új HMS-es eszközükre. 

A kínai gyártó alkalmazásboltjában még nem fellelhető alkalmazások könnyed beszerzését hivatott segíteni a Huawei újonnan elindított applikáció keresője, a Petal Search is, amely június közepétől már a P40 család mindegyik készülékén előre telepítve, egy EMUI frissítésen keresztül megtalálható, minden más mobilra pedig letölthető az AppGalleryből is. Az app immáron 45 ország 40 nyelvén – köztük magyarul is – elérhető, lokáció alapján listázza a közkedvelt applikációkat.A Petal Search egy olyan, a készülék kezdőképernyőjén elhelyezett kereső, amellyel gombnyomásra elérhető és letölthető számtalan app. A keresőben a különféle kategóriákra szűrve a megjelennek az ajánlott applikációk nevei és elérhetőségei, frissítési lehetőségei. Ezek az applikációk letölthetők például az AppGalleryből, vagy egy másik alkalmazásboltból, valamint megnyithatók Quick App-ként. Ha egy app csak weboldalként érhető el, a Petal Search ezt is jelzi, és megmutatja az utat a felhasználónak. 

Az új app-kereső a Huawei elmondása szerint hardver-alapú biztonsági technológiát használ és az európai adatvédelmi (GDPR) szabályoknak is teljeskörűen eleget tesz.


Forrás: Huawei