Borzasztó a zene a konditeremben, ahova járok, így már régóta szerettem volna egy sportoláshoz alkalmas fülhallgatót.

Hirdetés

Körülbelül 5.500 forintnak megfelelelő dollárért vásároltam meg a Xiaomi fura nevű, YDLYEJ03LM Bluetooth-os fülhallgatóját.

 

Mi van a dobozban?

A kínai gyártótól megszokott módon, a termék fotójával ellátott, letisztult fehér dobozt kapunk. Ha kibontjuk a dobozt, megtaláljuk benne magát a fülhallgatót, egy sima micro USB kábelt a töltéshez, 4 pár gumiharangot és egy kis MI logóval ellátott kábelösszefogó műanyagdarabot.

 

Beüzemelés, funkciók, teljesítmény

A fülhallgatón három gomb található, a be/kikapcsoló gomb (O), és a két hangerőszabályzó (+/-). A hangosító és a bekapcsoló gombok között egy mikrofon is helyet kapott. A fülhallgató kizárólag kínai változatban került piacra, így egy kedves kínai női hang köszönt, illetve tájékoztat minket. De ez lényegtelen, hiszen teljesen egyértelmű az eszköz használata.

A Xiaomi YDLYEJ03LM Bluetooth 4.1 modullal rendelkezik, pillanatok alatt párosítani tudjuk telefonunkhoz, és egyéb Bluetoothos eszközünkhöz. Első csatlakozás esetén kb. 3-4 másodpercig kell lenyomva tartanunk a bekapcsológombot és a megjelenő Mi Sports BT Earphones Basic nevezetű eszközt kell kiválasztanunk. A Bluetooth kapcsolat minden körülmények között tökéletes volt, akadást soha nem tapasztaltan.

Nézzük a fülhallgató funkciót. A bekapcsológomb nem csak a be- és kikapcsolásra szolgál, hanem duplán megnyomva a telefonunk alapértelmezett intelligens asszisztenséhez tudunk beszélni, az eszköz mikrofonján keresztül. Továbbá, rövid megnyomással fogadhatjuk a hívásokat és zenehallgatás is szüneteltethető. A hangerőszabályzók dupla megnyomásával  a következő, illetve az előző számra ugorhatunk.

Ami a hangminőséget illeti, rendkívül pozitív csalódás ért. A maximális hangerő elég nagy, a basszus erőteljes, a közép és magas hangok tisztán szólnak.A külső zajok olyan 60-70%-os hangerőtől már egyáltalán nem hallhatóak. A jó hangzás mellett van még egy kiemelkedő tulajdonsága a fülesnek, az pedig az üzemidő.  A gyártó szerint 11 órát bír egyetlen feltöltéssel, ami többé-kevésbé teljesül, eddig 9-10 óránál hamarabb soha nem kellett töltenem. A 120 mAh-s akkumulátor egyébként körülbelül 2 óra alatt tölthető fel.

A fülhallgató mindössze 13,6 gramm, kényelmes a viselete, pár perc után észre sem venni, hogy rajtunk van. Az én fülemből eddig soha nem esett ki az edzések során. Még a futópadon, erős sprintelés közben is bent maradt a fülemben. A mérsékelt vízállóságnak (IPX4) köszönhetően az erőteljes izzadás sem okoz kárt a fülhallgatóban.

Összességében a Xiaomitól megszokott kiváló ár-érték arányt kapjuk. Teljesítményben hozza, vagy sok esetben még le is pipálja az 5-6000 forintért kapható vezetékes fülhallgatókat is.

Ha megtetszett a füles, akkor itt meg tudod vásárolni.

 

Előző írásos tesztünk:

Huawei Smart Scale teszt – Mindenre fény derül!

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.