Redmi Powerbank 20000 mAh 18W bemutató

Nézzük, milyen lett a Redmi 20.000 mAh-s külső akkumulátora.

Lassan két éve használom a Xiaomi 20.000 mAh kapacitású, Mi 2c névre keresztelt külső akkumulátorát és valami rendkívüli módon meg vagyok vele elégedve . Nyilván vesztett már azért valamennyit az élettartamából, de még mindig nagyon jól bírja, és jó párszor fel tudom tölteni vele a mobilomat, ráadásul a 18 wattos gyorstöltésnek köszönhetően elég gyorsan.  Hasonló kaliberű powerbankot kerestem a barátnőmnek ajándékba, persze itt felmerülhet a kérdés, hogy miért nem vettem újra egy Mi 2c-t, ha az egyszer már bevált... A válasz egyszerű, amikor valami kütyüt akarok venni, mindig a frissebb modellek közül szeretek válogatni, mert olyan szemmel is nézem a dolgot, hogy esetleg tudok belőle tartalmat gyártani az oldalra. :)

Mindössze pár perc keresgélés után a Redmi Powerbank 20000 mAh 18W nevezetü külső aksira esett a választásom, ami a megrendeléstől számított 3. napra már a kezünkben is volt. Itthoni webáruházból rendeltem, 7.500 jó magyar forintba került. Jelenleg a legnevesebb kínai webáruházakban ennél jóval drágábban lehet hozzájutni (Gearbest: 9.900, Banggood: 10.300 ft). A külső akkumulátor piros dobozában megtaláljuk magát az eszközt, egy microUSB kábelt, és egy kis olvasnivalót.



A lítium-polimer cellák egy elegáns és letisztult, azonban meglehetősen nagy, 150.5 × 73.6 × 15.1 mm-es fizikai méretekkel rendelkező fehér színű házban kaptak helyet. Az emellé társuló 446 grammos súlyával nem egy nadrágzsebben kényelmesen cipelhető példányról beszélhetünk. Az eszköz természetesen megfelel a nemzetközi repülési szabályzatnak, így biztonságos felvinni a fedélzetre. A kapacitás tekintetében tehát 74 Wh energiáról (3.7V, 20000 mAh) beszélhetünk.



Összesen négy csatlakozót találunk az eszköz tetején. Kapunk két darab USB-A kimenetet, amelyekkel egyszerre akár két okostelefont is tölthetünk. Magát a külső akkumulátort pedig a microUSB vagy az USB Type-C bemenetek valamelyikén tudjuk tölteni. Nagyszerű hír, hogy ez a Redmi Powerbank 18 wattos ki- és bemenő töltési teljesítményt támogat (Egy eszköz töltése esetén: 5,1V - 2,4A, 9V - 2A, 12V - 1,5A; Két eszköz töltése esetén: 5,1V - 3,6A). Magát a powerbankot 7,5 óra alatt tudjuk telepumpálni 18 wattos adapter esetén, sima 10 wattos hálózati töltővel ez eltart 10 óráig is.



Felül találunk még 4 darab LED-et, ami a külső akkumulátor töltöttségéről nyújt információt. Az eszköz jobb oldalán helyet kapott egy akkumulátortöltöttség-ellenőrző gombot, amely egyszeri megnyomására informálódhatunk a töltöttségi állapotáról (1 LED: 0-25%-os töltöttség, 2: 25-50%, 3:50-75%, 4: 75-100%). Ha 2x nyomjuk meg ezt a gombot, akkor az aksi 2 óra erejéig kisfeszültségű töltési üzemmódra vált, így kis áramerősség-igényű eszközöket is tudunk tölteni vele (pl.: okoskarkötő, vezeték nélküli fülhallgató).

Ha éppen külső akkumulátor vásárlásán töröd a fejed, bátran ajánlom az itt bemutatott eszközt, nem fogsz csalódni benne.


(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)