Pop-up kamerával és korrekt árazással érkezett a Motorola One Hyper

Megérkezett a Motorola első pop-up mechanizmussal szerelt készüléke, a nevét pedig a szélsebes Hyper Charging gyorstöltés után kaphatta.

A Motorola One szériájában egészen érdekes mobilok mutatkoztak be az elmúlt hónapokban, például a One Zoom, a  One Action, a  One Vision, vagy éppen a One Macro. Itt az újabb szériaitag, mégpedig a vállalat első olyan készüléke, amelynek a szelfikamerája a készülék házából bukkan elő szükség esetén.

A One Hyper frontoldalán tehát sem notch, sem kameralyuk nem rontja az összképet, kategóriájában kiemelkedőnek mondható a 90 %-os képernyő-test arány. Maga a megjelenítő egy 6,5 hüvelykes Total Vision, IPS TFT LCD panel, amely 1080 x 2340 pixeles felbontást kínál.


A már párszor emlegetett pop-up mechanizmus egy 32 megapixeles (f/2.0) szelfikamerának nyújt menedéket, ami a legjobb teljesítményt 8 megapixelen sajtolja ki magából (pixel binning). A telefon hátoldalán egy 64 megapixeles (f/1.9, 0.8um) főszenzor és egy 118 fokos látómezővel rendelkező 8 megapixeles ultraszéles (f/2.2, 1.12um)  egység kapott helyet. Maradva még az egyébként mélytengeri kék színben pompázó hátoldalon, a kamerarendszeren kívül egy LED villanót és egy hagyományos ujjlenyomat-olvasót fedezhetünk fel.

A One Hyper motorházteteje alatt a korrekt teljesítményt nyújtó Snapdragon 675 végzi szorgosan a számításokat, 4 GB RAM és 128 GB belső tárhely társaságában. Utóbbi microSD memóriakártya segítségével maximum 1 TB-ig bővíthető. A telefon egyik legnagyobb érdekessége a 4.000 mAh kapacitású akkumulátor gyorstöltése kapcsán emelhető ki. A telep a 45 wattos Hyper Charging technológiát támogatja USB Type-C porton keresztül, azonban sajnos a mobil kiskereskedelmi dobozában csak egy 15 wattos adapter csücsül.


A Motorola újdonsága már előre telepítve Android 10 operációs rendszerrel érkezik, a One Hyper további tulajdonságai közé tartozik a 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó, a Bluetooth 5.0, az NFC, a Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac és a GPS (GPS, A-GPS, LTEPP, SUPL, GLONASS, Galileo).

A 161.8 x 76.6 x 8.9 mm fizikai méretekkel rendelkező és 200 grammot nyomó készüléket 400 dollárra (~120.000 forint) árazta be a vállalat. A Motorola amerikai webáruházában már meg is vásárolható.


Visszatért az ikonikus Motorola Razr


(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)