Huawei P40 Pro: Öt hátlapi kamerával és notch-mentes kijelzővel érkezhet

Elkezdett erőteljesen üzemelni a pletykamalom a Huawei P szériájának legújabb generációjáról.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

A hónap közepén maga Ricard Yu, a kínai gyártó fogyasztói üzletágának vezetője árulta el, hogy a Huawei legújabb nagyágyúi ismét a francia fővárosban mutatkoznak majd be 2020 márciusában. Azt is elmondta, hogy Android 10 alapú EMUI 10-et fogják futtatni a mobilok, viszont a Mate 30 csúcskészülékekhez hasonlóan nem lesznek Google szolgáltatások a fedélzeten.

A kínai ITHome oldalán újonnan közzétett kép arról árulkodik, hogy a Huawei P40 Pro hátoldalán öt kamera kaphat majd helyet. A fő érzékelő várhatóan a 64 megapixeles Sony IMX686 lesz, amelynek társaságában egy 20 megapixeles ultraszéles látószögű egység, egy 12 megapixeles periszkópos telefotó lencse, egy makrókamera, valamint egy 3D ToF érzékelő sorakozhat majd fel. A kamerákat egy téglalap alakú kameraszigetben L alakban helyezhetik fel a hátlapra.


A Weibon látható másik kép a telefon megjelenítőjéről árulkodik. A pletykák szerint 6,5 - 6,7 hüvelykes kijelző kerülhet a P40 Pro előlapjára. Az alábbi képből egyértelműen következtethetünk arra, hogy a vízcsepp alakú notch száműzetésre kerül. Az nem egyértelmű azonban, hogy pop-up mechanizmus vagy kameralyuk nyújt majd menedéket a szelfikamerának, vagy esetleg addigra kiforrja magát a kijelzőbe ágyazott kamera megoldás, és azt láthatjuk viszont a leendő zászlóshajóban? Az elkövetkező pár hétben valószínűleg erre fény derül majd.

Ti melyik kialakítás mellett tennétek le a voksotokat?


Triplalencsés flip kamerás mobilt szabadalmaztatott a Huawei


Forrás: 1 | 2


(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)