Ebben a cikkben öt okoskarkötőt nézünk meg, amelyek mindegyike jó választás lehet. Ha éppen ilyen kütyüt szeretnél vásárolni, akkor reméljük segíteni fog a választásban ez az összeállítás.

Hirdetés

Ha aktivitásmérő vásárláson gondolkodnunk, akkor érdemes jól szétnézni a piacon, ugyanis hatalmas a kínálat. Ne csak az ár alapján döntsünk, ugyanis sokszor nem érdemes megvásárolni az annyira nem ismert gyártók, olcsóbb termékét. Méghozzá azért, mert papíron lehet ugyanazt vagy még többet tud, mint az ismertebb gyártó 2-3 ezer forinttal drágább, hasonló terméke, azonban az megfelelő szoftveres támogatottság nélkül mit sem ér. Persze, akinek nem fontos a gyűjtött adatok lehető legjobb felhasználása, monitorozása és az eszköz nagy mértékű testreszabhatósága, az hagyja figyelmen kívül ezt a bekezdést.

Kiválasztottunk öt, remek ár-érték aránnyal rendelkező aktivitásmérőt, amelyek eléggé rendben vannak funkcionalitás és szoftveres támogatottság tekintetében is.

 

Huawei Color Band A2

A Huawei Color Band A2 az A1 OLED panellel szerelt utódjaként került a piacra. Az eszköz 0,96 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, azonban a nevével ellentétben nem színes panelről van szó. Az okos egység egy fém keretben kapott helyet, amelyet szilikon pánt fog közre. Az IP67-es besorolásának köszönhetően, úszás közben is nyugodtan viselhetjük. Az A2 tápellátásáról egy 95 mAh-s lítium-polimer akkumulátor gondoskodik, amely egyetlen feltöltéssel körülbelül 1 hétig bírja. Funkciói közé tartozik a napi aktivitás monitorozása, légzés, több edzéstípus, pulzusmérés, alvás megfigyelés, értesítések (bejövő hívások, üzenetek, app értesítések) és különböző riasztások.

Szükséges alkalmazás: Huawei Wear + Huawei Health

 

Honor Band 4

A Honor Band 4 0,95 hüvelykes színes, AMOLED kijelzővel rendelkezik, amelyet 2.5D ívelt üveg véd. A gyártó állítása szerint egyetlen feltöltéssel akár 17 napig is bírja szuflával. Az okoskarkötő 50 méteres mélységig vízálló, valamint úszásfigyelővel is rendelkezik: méri az úszás sebességét, a csapásszámot és a megtett távolságot is, majd kiértékeli a teljesítményt. Ezen kívül több edzéstípust is felismer, úgy, mint például a kül- és beltéri futást, sétát, vagy a kültéri biciklizést. Folyamatosan figyeli a pulzusszámot, és a határérték átlépése esetén riaszt, akár alvás közben is. A TrueSleep alvásfigyelő technológiával felszerelt aktivitásmérő képes az álmatlanság, a könnyű és mélyalvás, a könnyű ébredés, intenzív álmok és rendszertelen alvási szokásokkal kapcsolatos állapotfelmérésre és tanácsadásra is. További funkciói az online számfelismerés, a bejövő hívások és üzenetek kezelése, valamint egyéb értesítések megjelenítése.

Szükséges alkalmazás: Huawei Wear + Huawei Health

 

Xiaomi Mi Band 3

A Xiaomi Mi Band 3 egy 0,78 hüvelykes OLED kijelzővel rendelkezik. A rendkívül sikeres előd Mi Band 2-höz képest számos új funkciót kapott. A Mi Band 3-on lehetőségünk van megtekinteni az üzeneteket, hívást tudunk fogadni, megtekinthetjük az időjárás-előrejelzést, valamint a beállított ébresztést is ki-be tudjuk kapcsolgatni. További funkciók közé tartozik a pulzusmérő, a napi megtett lépések számlálása és emlékeztető, ha egy ideje nem mozogtunk már. A Mi Band 3 víz- és porállósággal rendelkezik, és teljesen vízhatlan, akár 50 méterig is, így még úszás során sem kell levennünk. Az eszköz egy továbbfejlesztett 100 mAh-s akkumulátort kapott, amelynek köszönhetően 20 napig bírja egyetlen töltéssel.

Szükséges alkalmazás: MiFit

 

Xiaomi Amazfit Cor

Az Amazfit Cor a Xiaomi és a Huami együttműködéséből származik. A karkötő egy 1,23 hüvelykes, színes IPS kijelzővel rendelkezik, amelyet 2.5D Gorilla Glass 3 üveg véd. A tápellátásról egy 170 mAh-s lítium-polimer akkumulátor gondoskodik, amely 7-12 napos üzemidőt biztosít. Az Amazfit Cor beépített háromtengelyes gyorsulásmérőt és optikai HR szenzort kapott. Funkciói a lépésszámlálás, távolságmérés, kalóriaszámlálás, pulzusszám mérés, alváskövetés, időjárás jelzés, riasztások, időzítő, hívás- , üzenet és alkalmazás értesítések. Az eszköz 50 méter mélységig vízálló.

Szükséges alkalmazás: MiFit

 

Xiaomi Amazfit Bip

Elérkeztünk az utolsó és egyben legjobb aktivitásmérőhöz. A Xiaomi Amazfit Bip fél úton jár az okosórák és okoskarkötők világa között. Elképesztő ár-érték aránnyal bír, én nem nagyon láttam még olyan eszközt, ami ennyi pénzért, hasonló funkcionalitással rendelkezik. Rengeteg olyan tulajdonsága van, amellyel kitűnik az átlagos aktivitásmérők közül. Egyik ilyen az 1,28 hüvelykes “always-on” érintőkijelző. Aztán ott van még a beépített GPS vevő, az iránytű és a barométer is. Ha ez nem lenne elég, az óra akkumulátora intenzív használat mellett, egyetlen feltöltéssel kb. egy hónapos üzemidőt biztosít. Természetesen megkapjuk a szokásos funkciókat is, mint a pulzusmérés, alvásfigyelés, aktivitásmérés, és a különböző értesítések (hívás, üzenet, app). A vízállóság pedig csak hab a tortán.

Szükséges alkalmazás: MiFit

Szükséges alkalmazás: MiFit

 

Árak

Mind az öt aktivitásmérőt egész jó áron meg tudjuk vásárolni itthon is, de természetesen akinek nem okoz gondot a garancia kérdés, az a legtöbb modellt Kínából jóval olcsóbban beszerzeheti.

(2018. novemeber 25.-i árak)

Huawei Color Band A2

  • Itthon: 10-12.000 forint
  • Kína: ~16.000 forint, kivételes módon itthon érdemesebb megvásárolni

Honor Band 4

  • Itthon: 16.990 forint
  • Kína: Például a Gearbest-en ~11.300 forint (akció, még 5 napig)

Xiaomi Mi Band 3

  • Itthon: 9-13.000 forint
  • Kína: Például a Gearbest-en ~6.700 forint (akció, még ma)

Xiaomi Amazfit Cor

  • Itthon: 17-24.000 forint
  • Kína: A Gearbest-en ~14.000 forint (akció, még 10 napig)

Xiaomi Amazfit Bip

  • Itthon: 22-25.000 forint
  • Kína: Például a Gearbest-en ~19.900 forint, de ha ilyet szeretnél érdemes sűrűn nézegetni az oldalt, mert rengetegszer leakciózzák 14.000 forint környékére.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.