Az állítólagos bennfentesek az év elején még váltig állították, hogy a kínai gyártó tartja magát az ütemtervhez, azonban ez nem jött össze, ugyanis a vártnál később érkezik a hajlítható mobil.

Hirdetés

A Huawei még februárban, a Mobil Világkongresszus keretein belül mutatta be első hajlítható kijelzős mobilját. A készüléket eredetileg e hónap végén tervezték piacra dobni, azonban az amerikai kereskedelmi tilalom összekuszálta a kínai gyártó terveit. A CNBC és a The Wall Street Journal jelentései szerint a vállalat majd csak szeptemberben tervezi útjára indítani a Mate X-et.

A Huawei szóvivője szerint a Mate X világszerte piacra lép azokban a régiókban, ahol az 5G infrastruktúra már telepítve van. Továbbá azt is elmondta, hogy a Samsung Galaxy Fold esetében tapasztalt problémák hatására a Mate X kiterjedt tesztelésen megy keresztül, hogy valóban készen áll-e a hajlítható készülék a tömeges bevezetésre. A Huawei a mobilszolgáltatókkal és az alkalmazásfejlesztőkkel is együttműködik annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt hozzák ki a telefon képességeihez mérten. A szóvivő azt is tisztázta, hogy az embargó nem befolyásolja a Mate X Androidos képességeit.

Mate X bemutató cikk:

Huawei Mate X: A Huawei is bemutatta hajlítható kijelzős okostelefonját

 

Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.