Összeáll a OnePlus és a Leica?

Az okostelefon-gyártók különféle módszereket alkalmaznak készülékeik kamerájának fejlesztésére. Néhány gyártó ennek érdekében komoly kameraipari szereplőkkel is együttműködnek és úgy tűnik, hogy egy újabb kollaboráció van a láthatáron.

UPDATE: Több oldalról is cáfolták már ezt a hírt.

A napokban napvilágot látott pletykák azt híresztelik, hogy a OnePlus és a Leica partnerségre lép és együtt fejlesztik a jövőre érkező OnePlus 9 széria kamerarendszereit. Az infót egyébként a Huawei leakekről ismert Teme (@RODENT950) szellőztette meg Twitteren.A hírt egyelőre még egyik fél sem erősítette meg. Érdekesség azonban, hogy Pete Lau nemrégiben interjút adott az InputMag-nak, ahol elmondta, hogy gőzerővel dolgoznak a telefonjaik kamerás képességeinek javításán és nagyobb hangsúlyt fektetnek a szoftverre és a hardverre egyaránt. Továbbá azt is hozzátette, hogy nemcsak a zászlóshajó szegmensben, hanem a jövőben érkező Nord modelleknél is nagy fejlődés várható.

A kínai gyártónak nem ez lenne az első együttműködése, 2018-ban a McLarennel állt össze. Az együttműködés számos remek készüléket eredményezett, azonban idén májusban bejelentették, hogy elválnak az útjaik.


Kíváncsian várjuk, hogy tényleg kooperál-e a két óriás. Ti mit szóltok hozzá, örülnétek egy ilyen együttműködésnek?

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)