A dél-koreai gyártó bődületes termékpalettát pakolt le az asztalra a tegnapi Unpacked eseményén.

Hirdetés

A rengeteg telefon mellett, a viselhető eszközös termékpalettáját is frissítette a Samsung. A Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgató mellett érkezett egy okosóra és két aktivitásmérő is.

Samsung Galaxy Watch Active

Ahogyan az okosóra neve el is árulja, a dél-koreai gyártó a sportolásra hajlamos egyéneket célozta meg ezzel az eszközzel. A kerek kialakítással rendelkező óra egy 1,1 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, ami 360 x 360 pixeles felbontással rendelkezik. A külső mechanikai behatásokat a Gorilla Glass 3 üveg próbálja megfékezni.  A Watch Active dimenzióit tekintve egészen kompakt méretekkel bír: 39,5 x 39,5 x 10,5 mm, a súlya pedig mindössze 25 g.  A motorháztető alatt egy kétmagos, 1,15 GHz-es maximális órajelen ketyegő Exynos 9110 processzor lapul, 768 MB RAM és 4 GB háttértár társaságában. Adatkommunikációs szempontból van Bluetooth 4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC és A-GPS/Glonass.

Szenzorokból sincs hiány az okosórában, találunk benne gyorsulásmérőt, giroszkópot, barométert, pulzusmérőt és környezeti fényérzékelőt. A Watch Active egy 230 mAh-s akkumulátort kapott, ami vezeték nélküli töltést is támogat. Az egészen jó hardveres felhozatalt a Tizen alapú Wearable OS 4.0 operációs rendszer szólítja meg. A víztől sem kell óvni majd a készüléket, ugyanis 5ATM + IP68-as besorolással is rendelkezik.

Magyarországon is megvásárolható lesz a Samsung Galaxy Watch Active, méghozzá március végétől, és 79.900 forintot kell majd kiperkálnunk érte. Négy színben lesz kapható: ezüst, fekete, rózsaarany és tengerzöld.

Galaxy Watch Active hivatalos specifikáció – Forrás: Samsung

 

 

Samsung Galaxy Fit, Fit e

A Watch Active mellett két aktivitásmérőt is bemutatott a Samsung a tegnapi eseményen: Galaxy Fit és Galaxy Fit e. Az két eszköz nagyban hasonlít egymásra, de azért akadnak kisebb-nagyobb különbségek. Míg a Fit egy 0,95 hüvelykes, 120 x 240 pixeles felbontású AMOLED kijelzőt tartalmaz, addig a Fit e egy 0,74 hüvelykes PMOLED panelt kapott, ami 64 x 128 pixeles felbontásra képes. Különbség még az, hogy a Fit 120 mAh-s, ezzel szemben a Fit e 90 mAh-s akkumulátorral gazdálkodhat, előbbi pedig a vezeték nélküli töltést is támogatja. A Watch Active-hoz képest itt a szenzoros felhozatal a pulzusmérőre, a gyorsulásmérőre és a giroszkópra (csak a sima Fit tartalmazza!) korlátozódik. Mindkét kütyü 5ATM vízállósággal rendelkezik.

Magyarországon májusban kerül majd a boltok polcaira, a Fit fekete és ezüst színekben, 29.990 forintos áron, míg a Galaxy Fit e 12.990 forintért lesz megvásárolható fekete, fehér és sárga színekben.

 

Galaxy Fit/Fit e hivatalos specifikció – Forrás: Samsung

A három eszköz funkcióiról egy későbbi cikkben részletesen beszámolunk majd.

 

Samsung Galaxy Buds: Vezeték nélküli fülhallgató, vezeték nélküli töltéssel

Forrás: Samsung.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.