Odaszúrhat a Zoom a Google-nek és a Microsoft-nak

Friss információk szerint a Zoom már 2021-ben tesztelheti a saját webes email kliensét, emellett pedig érkezik majd egy naptár is.

Támogass minket!

A koronavírus hatalmas piacot nyitott az online videókonferencia szolgáltatóknak, valljuk be egy ilyen szolgáltatást fenntartani nem egyszerű és nem olcsó, így nincs is olyan sok szereplő, az egyik most szeretne egyet odaszúrni a többieknek. A Zoom az egyik olyan cég akinek kedvezett a jelenlegi helyzet, ugyanis, ahogy már korábban megírtuk nagyon megugrott a felhasználói bázisa. Erre persze a legnagyobbaknak is reagálniuk kellett, gondolok itt a Google-re és a Microsoft-ra.Míg a Google a Meet-et erőltette és tette elérhetővé több felhasználónak, addig a Microsoft a Teams nevű szoftverén dolgozott és erősítette meg új funkciókkal. Erre a Zoomnál kitalálták, hogy terjeszkedjünk és gondoljunk a jövőre is, ezért elkezdtek fejleszteni egy webes email klienst, olyat, mint a Gmail vagy az Outlook. Így a két óriásnak már nem csak a videóhívások terén kell megküzdenie a Zoom-mal. Az email klienst pedig követni fogja majd egy naptár is.

Ezzel a lépésével a vállalatnak több célja is van. Az első, hogy felhasználókat csábítson el a konkurensektől, a másik pedig, hogy több szolgáltatást tudjon nyújtani. Mert hát egyszer vége lesz ennek a nagy vírusos hűhónak és akkor már nem biztos, hogy ekkora lesz a kereslet a videóhívásokra.