Egészen érdekes eszközzel rukkolt elő a ZTE almárkája.

Hirdetés

Eddig leginkább csak olyan okosórákkal találkozhattunk, amelyek a kialakításukat tekintve a klasszikus órákra hajaztak. A Nubia egy egészen más irányt vett, ugyanis egy hajlítható kijelzős órát mutatott be a hét első felében megrendezésre kerülő Mobil Világkongresszuson.

A Nubia Alpha flexibilis megjelenítője egy 4 hüvelykes OLED panel, amelyet a kínai gyártó a Visionox-szal közösen fejlesztett. A keskeny és jó magas kialakítású kijelző egyébként 36:9-es képaránnyal és 192 x 960 pixeles felbontással rendelkezik.

Az okosóra működtetéséről a Snapdragon 2100-as chip gondoskodik, 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely társaságában. Az 500 mAh-s akkumulátora a gyártó elmondása szerint egyetlen feltöltéssel 2 napig is bírja szuflával. Az eszközzel még fotókat is lehet lőni, ugyanis kapott egy 5 megapixeles, f/2.2 rekeszértékű kamerát.

A Nubia Alpha a vállalat saját fejlesztésű operációs rendszerét futtatja. A menüben gesztusvezérléssel is navigálhatunk, a menüpontok között pedig úgy is váltogathatunk, hogy a kamera felett legyintünk.

Az okostelefonos képességeket annak köszönheti, hogy a sima Bluetooth és Wifi modult tartalmazó változat mellett, kapható egy 4G-s modemmel szerelt változat is, ami eSIM-mel helyezhető üzembe.

Az óra rozsdamentes acélból készült, a kijelző pedig üveg helyett hőálló polimer bevonatot kapott.

Árak

  • Nubia Alpha Bluetotth + Wifi: 450 euró
  • Nubia Alpha eSIM: 550 euró
  • Nubai Alpha eSIM, 18 karátos arannyal bevont: 650 euró

Az értékesítés Kínában már megkezdődött, Európába pedig várhatóan az év második felében érkezhet.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.