Niceboy HIVE Podsie vezeték nélküli fülhallgató bemutató

A Niceboy nemrégiben egy vezeték nélküli fülhallgatócsaláddal lépett be a magyar piacra, amelyből a Hive Podsie és Pods 2 füleseket el is küldték nekünk tesztelésre.

A Niceboy HIVE Podsie és a HIVE Pods 2 is egy teljesen vezeték nélküli fülhallgató, amelyek a megfizethető szegmensben versenyeznek. Nagyjából egy hónapja kaptam meg tesztelésre a két fülest, úgyhogy ideje beszámolni a tapasztalatokról. Az első részben a Podsie-t vesszük górcső alá.Hive Podsie

A Hive Podsie fekete és kék színekben pompázó dobozában megtaláljuk magát a töltőtokot - benne a fülhallgató párral - , a tartalék fülvédő gumikat, az USB-C kábel és az útmutató, amely magyar nyelvű leírást is tartalmaz.Áttérve a töltőtokra, az elején helyet kapott egy márkajelzés és a töltöttséget jelző LED, míg ha megfordítjuk, akkor az USB-C portot és az akkumulátor állapot kijelző gombot találjuk a tokon. Maga a tok egyébként masszív, műanyagból készült, ami szerencsére kevésbé csúszós bevonatot kapott. A 400 mAh kapacitású akkumulátorral felvértezett egység fedelét és a füleseket tartó mágnes kellően erős, nem tudtam olyan erősen rázni, hogy bármelyik is elengedett volna.A Hive Podsie Bluetooth 5.0 modulon keresztül kommunikál okoseszközünkkel, az adatátviteli hatósugár 10 méter, továbbá IP54-es védettséggel rendelkezik. 

A töltőtok kapacitását már említettem, fülhallgatók pedig 60 mAh-val gazdálkodhatnak, ami a gyártó állítása szerint 3,5 óra zenehallgatásra elég. A töltődobozzal összesen 15 órára hosszabbítható meg ez az idő. Jó pár töltésen átesett az eszköz a kezeim között, és a gyártó által ígért üzemidőt nagyjából hozta is mindig.A jobbos és a balos fülhallgatón is helyet kapott egy-egy fizikai gomb, amivel az alábbi műveleteket lehet elvégezni:

  • Rövid nyomásra: lejátszás/szünet, hívás fogadása/befejezése
  • Jobb gomb dupla lenyomása: hangerő csökkentése
  • Bal gomb dupla lenyomása: hangerő csökkentése
  • Lenyomva tartás (jobb és balra is igaz): ki- és bekapcsolás
  • Jobb gomb hosszú lenyomása: következő szám, bejövő hívás elutasítása
  • Jobb gomb hosszú lenyomása: előző szám, bejövő hívás elutasításaAmi a Podsie hangzását illeti, leginkább a magas hangok dominálnak - néha zavaró módon -, középtartomány egyenletes, viszont a mély hangok nem túl erőteljesek. Összességében, nagyjából azt színvonalat kapjuk, amit ebben az árkategóriában megszokhattuk. A maximális hangerő viszont elmarad például egy Xiaomi AirDots-étól. A telefonhívásoknál jól teljesített az eszköz, a beépített mikrofon teszi a dolgát, elmondása szerint kristálytisztán hallott a hívott fél.

A Hive Podsie 16.490 forintos magyar árcédulával nyitott, ami messze nem a legjobb ár-érték arány ebben a kategóriában, viszont nemrég leakciózták 11.990 forintra, ami már jóval kedvezőbb és ennyit szerintem megér.


További képek

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)