Nagyot szól - Lamax Dots2 vezeték nélküli fülhallgató teszt

Teszteltük a Lamax vezeték nélküli fülhallgatójának második verzióját, a Dots 2-őt. Összehasonlítási alapunk sajnos nincs az első verzióval szemben, de az elmondható, hogy a a Dots2 egy remek termék.

Nem sok vezeték nélküli fülhallgatót használtam, így nagy izgalommal vártam, hogy milyen lesz a Lamax Dots2. Előzőleg a Xiaomi alsó kategóriás Airdots készülékét koptattam, amivel nincs semmi probléma, de kíváncsi voltam , hogy mire képes egy magasabb árkategóriában utazó versenytárs. 

A dobozban megtaláljuk a töltőtokot, a két darab fülhallgatót, használati útmutatót és egyéb leírásokat, egy USB-C töltőkábelt és két különböző méretű gumiharangot. 


A tok egy puha sima tapintású műanyag borítást kapott, ezáltal nagyon kellemes kézbe venni a kis dobozkát. Előnye, hogy nem nagy így könnyen elfér a zsebben, kisebb helyet foglal el szélességében, viszont ugye emiatt magasabb, így jobban kidudorodik a zsebből. A tok elején található 4 darab LED, ami megmutatja nekünk, hogy mennyire van lemerülve a tok akkumulátora, hátul pedig egy Type-C bemenetet találunk. 

A fülhallgatók kényelmesek, elsőre úgy tűnik, mintha könnyen kiesnének a fülemből, de bárhogy ráztam, csóváltam a fejemet csak nem tudtam kiszedni őket. Hosszabb zenehallgatás esetén sem zavart, nem nyomta a fülemet, semmi ilyen probléma nem volt. A fülhallgatókon található egy mikrofon és egy nagy gumírozott gomb. 

A mikrofonok minősége általános, nem nem rosszak, de nem is kiválóak, telefonálás közben a másik fél értette, hogy mit mondok, de azért voltak visszakérdezgetések. De alapvetően nincs vele probléma, teszteltem csöndes szobában is, illetve kint sétálás közben, ahol fújt a szél rendesen, de még így is lazán használható volt telefonálásra. 
A fülhallgatókon található gombot több mindenre is tudjuk használni, meg tudjuk vele állítani a zenelejátszást, illetve természetesen el is tudjuk indítani, tudunk számot váltani és hívást fogadni. Kikapcsolni úgy tudjuk, hogy 3 másodpercig nyomva tartjuk a gombot, ebben az esetben mindkét fülhallgatót külön ki kell kapcsolni, persze ha beletesszük őket a tokba automatikusan lekapcsolnak. Ez valami android betegség lehet, de itt is többször előfordult vele, hogy nem kapcsolódtak le a telefonról a fülesek és mikor hívtak nem hallottam semmit, ez elég zavaró, de nem hiszem, hogy a termék hibája, mert kipróbáltam több telefonnal is, ugyanez volt az eredmény, illetve mindegyik ilyen fülhallgatónál előfordult már ez, amit használtam.
A hangzás az varázslatos, nem lehet belekötni, mind a magas, mind a mély hangok tökéletesek, a hangerő elképesztő, a basszusok is nagyon rendben vannak. 

Beszéljünk az üzemidőről, a gyártó azt írja, hogy 80%-os hangerőn 5 óra zenehallgatást tud a termék, ezt hozza is. Én mindig maximum hangerőn használtam, így is lazán bírja a 4-5 órát, ami szerintem nem rossz, főleg, hogy a tokkal 5-ször fel tudjuk tölteni a fülhallgatókat, tehát nálam összesen olyan 20-22 óra üzemidőt tudott teljesen feltöltött tokkal. A tokban egyébként egy 550mAh-s akkumulátor helyezkedik el, míg a fülesekben egy 50mAh-s telep kapott helyet. 
Azt sajnos nem mértem le, hogy maga a tok mennyi idő alatt tölt fel nulláról 100 százalékig, mert teljesen soha nem merítettem le. Plusz funkció, hogy a tok képes a vezeték nélküli töltésre, ami hasznos, bár én sokszor nem használtam. 

Amivel néha gond volt, az az adatkapcsolat, többször is sétáltam olyan városrészben, ami elég sűrűn lakott, tele van 11 emeletes panellal, itt el kezdett szaggatni a zene, de volt hogy 2-3 percen keresztül nem tért magához. Ez baromi idegesítő tud lenni, de nem teljesen értem, hogy mi okozza a problémát. 

Összességében a Lamax Dots2 egy baromi jó termék, érezni rajta, hogy mindenre odafigyeltek. A tok  és a fülhallgatók minőségi anyagokból vannak összerakva, a hangzás kiváló, az üzemidő több mint megfelelő, az meg, hogy néha szakadozik el lehet viselni. Ha az ár/érték arányt nézzük, akkor is jól teljesít a maga nagyjából 20-22.000 forintos árával. 

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)