MSI GS65 Stealth 9SF gamer laptop bemutató

Még áprilisban járt nálunk tesztelésen az MSI bivalyerős laptopja, amelynek a normális tesztjét a vírus keresztbe húzta sajnos, azonban most mindenképpen ejtünk pár szót erről a remek gamer masináról.

A GeForce RTX 20-as sorozatú videokártyákból válogató MSI GS95 széria összesen három modellt vonultat fel: GS95 9SG, GS95 9SF és GS95 9SE. Nálunk a 9SF járt. A gamer laptop az MSI-től megszokott, letisztult megjelenést hozza, itt is jelen van a sárkányos logó, ami arany színben pompázik és a fedlap szélein is megjelenik ez a szín. Az anyaghasználatra és az összeszerelés minőségére továbbra sem lehet panasz, kiváló.A GS95 9SF egy 15,6 hüvelykes FullHD felbontással bíró, matt bevonatú IPS kijelzőt kapott, amelyet 240 Hz-es képfrissítéssel vérteztek fel. Ezt a rendkívüli képfrissítést sajnos nem volt lehetőségem kimaxolni. Mindenesetre szépen mutatnak a színek ezen a panelen, illetve a betekintési szög is kielégítő.A fedlap egyébként 180 fokban kihajtható, amelynek sok gyakorlati hasznát nem látom egy gamereknek szánt laptop esetében, mindenesetre ezt is tudja. Az LED világítással ellátott SteelSeries billentyűzet is hozza azt a szintet, amit az MSI gépeinél megszokhattunk, illetve a trackpedről is hasonlókat tudunk elmondani. A két darab 2 wattos hangszóró nem tartozik a GS95 9SF impozánsabb tulajdonságai közé.A portok tekintetében a laptop bal oldalán egy RJ45 Ethernet csatlakozó, két darab USB-A 3.2 port, egy 3,5 mm-es fejhallgató és még egy mikrofon csatlakozó sorakozik fel.Áttérve a gép jobb oldalára pedig a táp portját, egy HDMI csatit, egy Mini-DisplayPortot, egy Thunderbolt 3-as USB Type-C és még egy USB-A 3.2-es portot találunk. A külsőségekről már volt szó, nézzük, milyen hardverelemek lakoznak a nálunk járt MSI laptop burkolata alatt. A CPU terén egy 9. generációs, hatmagos i7-9750H-ra esett a gyártó választása, míg a grafikai feladatokért egy Max-Q dizájnnal ellátott NVidia GeForce RTX 2070 felel. RAM-ból 32 GB, míg háttértár tekintetében 1 TB-os SSD áll a felhasználó rendelkezésére. Ha éppen nem hálózatról használjuk a gépet, akkor egy négycellás 82 wattórás akkumulátor tartja életben ezt az izmos hardvert.

Ahogy fentebb említettem, ez a teszt nem volt teljes, ugyanis arra már nem volt időnk, hogy a GS95 9SF gaming közbeni teljesítményét is megnézzük, mindenesetre iránymutatásként két lefuttatott benchmarking tesztet csatolunk zárásként.


Geekbench szintetikus teszt


Passmark szintetikus tesztTovábbi képek

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)