Mostantól jutalom jár az Xbox hibákért és sebezhetőségekért is

Bevett szokás a nagy tech vállalatoknál, hogy fizetnek azoknak, akik hibát, sebezhetőséget vagy egyéb hasznos információt találnak. A Microsoftnak is van ilyen programja, eddig azonban az Xbox-ban talált hibákért nem fizettek.

ByTech YouTube csatorna

Mostantól a hackerek, biztonsági szakérteők, de akár a játékosok is jutalomban részesülnek, ha jelzik a vállalatnak a problémát. Persze ahhoz, hogy ebből pénz legyen nem elég egy-egy kósza hibaüzenet, vannak feltételek, amelyeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy jutalmat kapjon az illető. A jutalom 500 dollártól egészen 20.000 dollárig terjedhet. 
A legnagyobb összegű 20.000 dolláros jutalomért azonban alaposan meg kell dolgozni, a Microsoft kritikus sebezhetőségekért fizet csak ki egy autó árának megfelelő összeget, ez leginkább távoli kódfuttatást jelent. Persze a hibát vagy sebezhetőséget részletesen dokumentálni kell és szükséges lehet, ha reprodukálni is tudjuk. A Microsoft kitért arra, hogy az Xbox-os hibavadászat esetén is vannak teljesítendő követelmények. Egyrészt olyan sérülékenység jelentéséért lehet jutalomért sorba állni, amely korábban ismeretlen volt, és az a legfrissebb szoftververziók esetében is kockázatot jelent.