Mobile Gaming Controller Apple készülékekhez - Teszt

Támogass minket!
Nemrég érkezett hozzánk tesztelésre a Thermaltake egyik Gaming terméke, a Contour Mobile Gaming Controller. Aki szeret mobilon játszani, annak mindenképpen jó választás lehet ez a kontroller. Az eszköz csak Apple termékekkel működik, lejjebb megtekinthető a kompatibilis eszközök listája. Nekem a legnagyobb problémám mikor mobilon játszok, hogy ha az érintőkijelzőn vezéreljük a játékot, akkor viszonylag nagy területet kitakar az irányítás és az ujjaim, a másik pedig ha izzad a kezem könnyen irányíthatatlanná válik a játék.

Külső

Külsőre nagyon hasonlít az Xbox One kontrollerére, az anyaghasználat jó, én PlayStation kontrollerhez vagyok szokva, így kicsit kényelmetlen, hogy a bal oldali joystick fent van, de ez csak hozzászokás kérdése. A megszokott gombokon kívül az eszközön található egy bekapcsoló gomb, egy szünet gomb, illetve egy bluetooth gomb, amivel csatlakoztatni lehet a telefonhoz vagy tablethez. A másik oldalon egy ledsor van, ami az akkumulátor állapotát jelzi. Középen helyezkedik el a telefontartó, amibe lazán beleférnek a Plus-os iPhonok is. A tartó nagyon stabil, remekül tartja a telefont, nem mozog, nem billeg. Belül szilikon van ami még inkább hozzájárul ahhoz, hogy a telefon biztosan a helyén maradjon. A tartó maximum 3,75 hüvelykes telefonok befogadására képes, természetesen a készülékeket csak fekvő helyzetben tudjuk belehelyezni. Az egyedüli negatívum itt, hogyha a telefon rajta van a kontrolleren, akkor elég nehéz lesz így néha kényelmetlen huzamosabb ideig játszani vele.     A kontroller hátulján található az USB-B típusú csatlakozó, amin keresztül tölteni tudjuk az eszközt.  

Mi van a dobozban?

A dobozban található maga a kontroller, egy USB-B töltőkábel, használati utasítás, illetve a jótállási jegy.

Játékra fel!

A kontrollert egy iPhone 7-el próbáltam ki. Az eszköz Bluetooth-al csatlakozik a telefonhoz, a kapcsolódás teljesen sima, ha már egyszer összepárosítottuk a két eszközt, utána csak a kontrolleren lévő Bluetooth gombot megnyomva azonnal játékra kész a kontroller. Nem minden játék kompatibilis a kontrollerrel, de azért van bőven mivel játszani. A részletes listát ezen a linken találod. Kiemelnék pár nagyobb címet:
  • Grand Theft Auto: San Andreas By Rockstar Games
  • Modern Combat 5: Blackout By Gameloft
  • FIFA 15 Ultimate Team By EA SPORTS
  • Asphalt 8 : Airborne By Gameloft
  • Transworld Endless Skater By Supervillain Studios
  • DEAD TRIGGER 2 By MADFINGER Games
  • Star Warfare:Alien Invasion By Freyr Games
  • NBA 2K 15 By 2K
  • 2k Drive By 2k
  A kontrollert bárhol kényelmesen lehet használni és jó játékélményt nyújt, jó lehet utazás közben, vagy ha várni kell valahol, főleg, hogy az akksi kb 10 óráig bírja. A játékvezérlőnek alapértelmezett beépített energiatakarékos üzemmódja van, a kontroller 10 perces inaktivitás után leáll. Egyszerűen csak meg kell  nyomni a bekapcsológombot a játékvezérlő ébresztéséhez, és automatikusan újra fog csatlakozni az iOS eszközhöz.    

Specifikáció

 
  Összességében egy teljesen korrekt eszközről beszélünk, elsősorban azoknak tudom ajánlani akik sokat utaznak és szeretnek játszani.