A Microsoft ma, április 30-án adja ki a következő nagyobb frissítését a Windows 10-es rendszerekhez. Nézzük meg mit kell tudni a legújabb update-ről.

Hirdetés

A Microsoft elkötelezte magát amellett, hogy fél évente ad ki nagyobb frissítést a Windows 10-es rendszerekhez és ehhez tartják is magukat. A következő nagyobb frissítés pont ma esedékes, így nézzük meg milyen újdonságokat hoz.

Persze ha valaki használta a Windows Insider programot akkor neki nem fogunk túl sok újat mondani, ugyanis a frissítés már hónapok óta tesztelés alatt van.

 

Az egyik legjelentősebb változás a programok közötti váltást elősegítő Win + tab funkció amivel gyorsan és könnyen tudunk váltani az éppen futó alkalmazások között. Az új funkció a Timeline azaz Idővonal nem csak a futó programokat fogja megjeleníteni, hanem a korábban már bezártakat is. Nagyon hasznos újítás. A pontos működés az alábbi videóban látható.

Ha a Microsoft termékeit használjuk mint pl. az Edge vagy az Office akkor ha elkezdtünk egy dokumentumot szerkeszteni a laptopunkon de valamiért el kell mennünk, bármikor folytatni tudjuk mobilról illetve tabletről a munkát.

A Focus Assist segít az értesítések kezelésében, elnémíthatjuk őket, csoportosíthatjuk, beállíthatunk szűrőket, hogy milyen értesítéseket, mikor kapjunk meg.

Az Edge is kapott pár újítást. Ezentúl a tabokat automatikusan némítja a böngésző. A PDF fájlokat és könyveket Olvasási nézetben teljes kijelzős módban is tudjuk használni. A böngésző képes elmenteni a fizetési és kártya adatainkat, hogy később automatikus kitöltéssel gyorsan és egyszerűen tudjunk vásárolni.

Az utolsó nagyobb újítás a diktálási funkció, ez ha jól tudom leginkább azoknak jó akik tudnak angolul. A Win + H billentyűt leütve bármilyen programban is vagyunk azonnal kezdhetünk diktálni a Windowsnak. Hasznos lehet gyors feljegyzéseknél, hosszabb dokumentumok készítésénél is.

Természetesen a fent említett funkciókon kívül még rengeteg kisebb, nagyobb hibajavítás is érkezik a frissítéssel.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.