A Samsung megmutatta összehajtható készülékének felhasználói felületét.

Hirdetés

A Samsung idei fejlesztői konferenciájának San Francisco ad otthont, ahol bemutatják a legújabb fejlesztéseiket. A napokban, a várakozásoknak megfelelően a cég bemutatta újratervezett felhasználói felületét, amely megfelelően együtt fog működni a készülő összehajtható telefonjukkal is.

A One UI névre keresztelt felület fejlesztése során a gyártó szoros kapcsolatot tartott fenn a Google-lel és az Android fejlesztői közösséggel egyaránt, annak érdekében, hogy minimalizálják a felmerülő hibák lehetőségét. A felület tervezésekor arra törekedtek, hogy a legfontosabb tartalmak megjelenítését a képernyő aljára irányítsák, így lehetővé téve a jobb egykezes használatot. Ilyen változásként jelentkezik például, hogy a felugró elemek a kijelző alján fognak elhelyezkedni.

A változások közé tartozik még a módosított zárolási képernyő, az új fontok alkalmazása, az újratervezett alkalmazás ikonok és azok az új, képernyőn megjelenő navigációs gombok, amelyek használata most sokkal egyszerűbbé válik. Mindezek mellett egy új “Dark mode” is bevezetésre kerül.

Ez az új kezelőfelület teljesen kompatibilis lesz a Samsung Infinity Flex Display funkciókkal, így lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kompakt okostelefonként és “táblagép”-ként tudják használni az eszközt. A gyártó alkalmazásai a bemutató alapján már tökéletesen illeszkednek az összehajtott és kinyitott állapotú mérethez egyaránt.

A felhasználói felület megjelenési dátumával kapcsolatban még nincsenek pontos információk, de a Samsung elmondása szerint, még novemberben el fogják indítani a nyílt bétát, amely az első időben az Egyesült Államokban, Németországban és Dél-Koreában lesz elérhető.

 

A Samsung továbbra is játszik velünk az összehajtható telefon kapcsán

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.