Megjelent a QTS 4.5.2 rendszerfrissítés

Továbbá egy 100 GbE hálózati adaptert is leleplezett a gyártó.

A QNAP hivatalosan is kiadta a QTS 4.5.2-t, a QNAP NAS-ok operációs rendszerének legújabb frissítését. A QTS 4.5.2 legfontosabb jellemzői közé tartozik az SNMP továbbfejlesztése a hálózati eszközök felügyeletéhez, valamint a Single Root I/O Virtualization (SR-IOV) és az Intel QuickAssist Technology (Intel QAT) virtuális gépekhez (VM) történő alkalmazhatóságának támogatása.

A vállalat emellett bemutatta az ultragyors, 100 GbE sebességű hálózati bővítőkártyáját is. A virtualizáció, a hálózatépítés és a menedzsmentfunkciók átfogó fejlesztéseivel a QNAP NAS-ok segítik a vállalkozásokat és a szervezeteket a legjobb teljesítmény elérésében, hogy megfeleljenek a különböző felmerülő informatikai kihívásoknak.


A QTS 4.5.2 legújabb funkciói


SR-IOV hálózati virtualizáció

Egy SR-IOV-kompatibilis PCIe SmartNIC kártya NAS-ba történő telepítésével a fizikai hálózati kártyád általad meghatározott sávszélességet közvetlenül a virtuális gépekhez társíthatod. Azzal, hogy a forgalom megkerüli a Hypervisor vSwitch-cset, tovább fokozza az I/O teljesítményt és 20%-kal javítja a hálózati hatékonyságot, ezzel megbízható virtuális géphasználatot és alacsonyabb CPU terhelést nyújtva.

Intel QAT hardveres gyorsítás

Az Intel QAT olyan hardveres gyorsítást biztosít, amely kevésbé megterhelő számításigényes tömörítést eredményez, továbbá javítja az IPSec/SSL titkosítási teljesítményt, és támogatja az SR-IOV-t a jobb I/O átviteli sebesség elérése érdekében. Mindezek mellett az optimális teljesítmény eléréséhez az említett funkciókat a NAS teljes mértékben át tudja ruházni a virtuális gépekre.QXG-100G2SF-E810 kétportos 100 GbE hálózati bővítőkártya

A QXG-100G2SF-E810 az E810 Intel Ethernet vezérlőt használja, támogatja a PCIe 4.0-t, és akár 100 Gbps sebességű sávszélességet biztosít a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez. Egyaránt támogatja a Windows és Linux szervereket/munkaállomásokat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a rendszeralkalmazások és szolgáltatások szélesebb körében tudják elérni az optimális üzleti teljesítményt. A nagyobb sávszélesség és a kevesebb összeköttetés használata együttesen csökkentik az extra kábelek szükségleteit és az üzemeltetési költségeket is.


Forrás: QNAP

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)