Megindult a Xiaomi Mi MIX 3 híráradat

Október 25-én érkezik a Xiaomi következő nagy dobása, a Mi MIX 3 személyében és ennek okán meg is indult a hivatalos/nem hivatalos információk áradata.

Támogass minket!
Már nem kell sokat várnunk a Mi MIX 3 érkezésére, ennek megfelelően az utóbbi néhány napban folyamatosan érkeztek az információk a készülékkel kapcsolatban. De nézzük is, hogy mit tudhattunk meg.

Élőképen a MI MIX 3

A hivatalos bemutatási időpont bejelentése után a gyártó el is kezdte promózni a készülékét, amit egy Twitterre feltöltött kép formájában indítottak meg.  Donovan Sung által a közösségi oldalon közzétett képen, több más Mi MIX készülék mellett egy földön fekvő embert is láthatunk, akinek mi más lenne a kezében, mint a már nagyon várt Mi MIX 3. Ezt az információt a képen jól látható csúsztatható kameramodul is megerősíti.

Hivatalos teaseren az 5G adatkapcsolat

Korábban már több pletykát és képet is láthattunk arról, hogy a Xiaomi már az 5G adatkapcsolatot tesztelhette a Mi MIX 3-on, és ez most beigazolódni látszik. Donovan Sung a Twitteren megosztott teaser képen erősíti meg mindezt. A képen  "5G" és "10G" feliratot láthatunk, amelyek közül az "5G" tényleges az 5G kapcsolatra, a "10G" pedig a 10GB RAM-mal rendelkező modell meglétére utalhat.  
Attól függetlenül, hogy a Xiaomi 5G támogatással fogja elindítani készülékét, az még nem lesz használható, ugyanis a szolgáltatók tekintetében még nem került kialakításra az 5G infrastruktúrája.

Memória/tárhely és szín variánsok

Ahogy azt megszokhattuk, több változatban is elérhető lesz a készülék, de nézzük is, hogy melyek lehetnek ezek:
  • 6GB RAM + 128GB belső tárhely
  • 8GB RAM + 128GB belső tárhely
  • 8GB RAM + 256GB belső tárhely
  • 10GB RAM + ?GB belső tárhely
A korábban már említett 10GB RAM-mal rendelkező modell, valószínűleg csak korlátozott darabszámban lesz majd elérhető, és a belső tárhelyre vonatkozó információk sem láttak napvilágot. Ezzel még érdemes várnunk a gyártó hivatalos megerősítésére. A Mi MIX 2 tavaly Black és White színekben érkezett. Egy indiai kiadvány szerint a Mi MIX 3 Black, Green Emerald és Sapphire Blue színekben lesz kapható. Azonban az utóbbi idők megjelenései alapján könnyedén elképzelhető, hogy az új készülék is megvásárolható lesz, a sokak által kedvelt színátmenetes verziókban is.

Videón a Face Unlock funkció

Azt már tudhatjuk, hogy a Mi MIX 3 autentikációs megoldások tekintetében, rendelkezni fog a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval. Most kiszivárgott videón láthatjuk, ahogy egy laptopot oldanak fel a csúsztatható előlapi kamera segítségével. Igaz, hogy csak egy 4 másodperces videóról van szó, de ebből is látszik a funkció gyorsasága.

Előlap és kijelző

A legfrissebb hírek alapján, a Xiaomi a Samsung által gyártott AMOLED kijelzőt fogja használni a készülékben, ami 2340 x 1080-as felbontásra képes. A kijelző melletti kávák is nagyon kis méretűek lesznek, így egy eléggé magas képernyő-test arányt biztosítva, ami valljuk be, jól néz ki. A telefon 19,5:9-es képarányt fog alkalmazni a már nagyon sok képen látott notch mentes dizájnban. A notch mentességet a készülékházba épített előlapi kamera és érzékelők kialakításával oldották meg, ahogy például az OPPO Find X és a Vivo NEX esetében is láthattuk. Azonban a Xiaomi mégis egy kissé más megoldást választott, amely a kézzel működtetett, csúsztatható mechanizmust jelenti. Ez a kivitelezés a felhasználók nagy részében ellenérzéseket keltett, azonban az én véleményem szerint, még mindig jobb, mint a notch.