Megérkezett a Xiaomi Black Shark Helo

Hat hónappal a Black Shark bemutatása után, már meg is érkezett a Xiaomi továbbfejlesztett, játékra szánt készüléke, a Black Shark Helo.

Végül Black Shark Helo néven mutatkozott be a Xiaomi gamer márkájának legújabb készüléke, amely számos újítást hoz az elődhöz képest.  

Dizájn

A Helo egy kissé más kialakítással rendelkezik, mint elődje. Az előlapon annyira ez nem szembetűnő, a keret szélén végigfut egy zöld színű csík, más lett a hangszóró helyzete és az ujjlenyomat-olvasót sem itt találjuk már. Ha megfordítjuk a készüléket, akkor ott láthatjuk leginkább a különbségéket az első generációs Black Shark készülékhez képest. A hátlap nagy része üveg borítást kapott, alatta a már megszokott mintázattal. Új helyet találtak a kameráknak, a telefon felső részének közepén függőleges elrendezésben találjuk meg a duál kamerarendszert, felette a LED-villanó, alatta pedig az előbb említett ujjlenyomat-olvasó kapott helyet. A  Black Shark embléma maradt középen, azonban már nem csak ez az egy RGB LED található meg a telefonon. A keret mindkét oldalára felkerült egy-egy LED sáv, amely 16,8 millió különböző színben pompázhat.

Black Shark Helo specifikáció

A Black Shark Helo egy 6,01 hüvelykes kijelzőt kapott, 18:9-es képaránnyal és FHD+ (1080 x 2160)  felbontással. Ez nem csak nagyobb, mint az előd Black Shark-ban található, hanem az LCD helyett AMOLED panelre esett a gyártó választása. A képfeldolgozó chip, a panellel együttműködve HDR minőséget szolgáltat, továbbá ott a DCI-P3 és az SRGB támogatottság is. A képfrissítési ráta sajnos maradt 60 Hz, azonban összességében egyáltalán nem lehet panaszunk a Helo kijelzőjére. A processzor maradt a Snapdragon 845, azonban Black Shark Helo lesz az első kereskedelmi forgalomban kapható 10 GB RAM-mal rendelkező okostelefon. A 10 GB RAM-mal szerelt változat 256 GB belső tárhellyel rendelkezik. De lesz 6 és 8 GB-os opció is, amely mellé mindkét esetben 128 GB tárhely jár. A microSD kártyával való bővíthetőségről nem esett szó a bemutató eseményen. A melegedés ellen két folyadékhűtő cső gondoskodik, 10000 mm² össztérfogattal, amelyek akár 12 fokkal is csökkenthetik a CPU hőmérsékletét. A kamera tekintetében maradt a felhozatal. A hátlapi kamerarendszert egy 12 megapixeles elsődleges és egy 20 megapixeles másodlagos szenzor alkotja. A 12 MP-es főkamera, f/1.75 rekeszértékkel és 1,25 μm-es pixelmérettel rendelkezik. Akár 206 különböző jelenet felismerésére is képesek és még bokeh képeket is készíthetünk . A kijelző felett egy 20 megapixeles, f/2.2 rekeszértékű szelfikamera kapott helyet. A Helo elülső sztereó hangszórókkal rendelkezik, tehát a hang nagyon sokat javult az elődhöz képest, köszönhetően a nagyobb kivágással rendelkező felső hangszórónak. A készülék kapott egy Smart PA erősítőt és a Black Shark saját Biso hangtechnikáját. A telefonban három mikrofon is megtalálható a megfelelő minőség biztosítása érdekében. A Xiaomi Black Shark Helo tápellátásáról egy 4.000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, Quick Charge 3.0 támogatottsággal. A szoftveres oldalán is számos újdonságot kapunk, mint például a Gamer Studio, ami egy dedikált alkalmazás, ahol a felhasználók módosíthatják a CPU-beállításokat, értesítéseket, hangokat stb. A Shark Time egy AI-alapú funkció, amely automatikusan rögzíti a játékmeneteinket és lehetővé teszi azok megosztását. A dedikált Shark gomb természetesen az új készülékre is felkerült. Három kiegészítőt is kiadtak a készülékhez: Egy 3D-s kitámasztható tokot, egy jobb oldali és egy dupla, külön hűtéssel rendelkező kontrollert.

Ár és elérhetőség

Nézzük a kínai árcédulákat:
  • 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely: ¥3199 (~130.000 forint)
  • 8 GB + 128 GB: ¥3499 (~142.000 forint)
  • 10 GB + 256 GB: ¥4199 (~171.000 forint)
A 6 és 8 GB-os változat ajándék gamepaddal már megvásárolható Kínában, míg a 10 GB-os modell október 30-tól lesz elérhető.   Forrás: Black Shark

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)