Hivatalosan is bemutatkozott a Huawei Nova 4.

Hirdetés

Korábban szinte már mindent megtudhattunk a Huawei első lyukas kijelzős készülékéről, amely ma hivatalosan is bemutatásra került. A Nova 4 a felső-középkategóriát célozza meg. A világ első hasonló kialakítású telefonját egy héttel ezelőtt mutatta be a Samsung, Galaxy A8s néven és a gyártó egyik legújabb, Infinity-O kijelző paneljét használja.

A kínai cég a telefon bal felső sarkába helyezte el a 4,5 mm-es kivágást, amibe egy 3,5 mm-es kamerát építettek be.l Maga a szenzor 25 megapixeles. Amennyiben valóban ilyen mérettel rendelkezik, akkor jócskán felülmúlja a versenytársak akár 6,5 mm-nél nagyobb megoldásait is. Ezenfelül a hátlap kialakítása sem elhanyagolható, ugyanis olyan színekben lesz megvásárolható, mint a piros, fehér, aurora kék és az alap fekete szín.

 

Specifikáció

A telefon a tavalyi Kirin 970 lapkakészletet kapta, és akár 8 GB RAM-mal is választhatjuk. Kijelző tekintetében egy 6,4 hüvelykes, 2310 x 1080 pixel felbontású panellel rendelkezik, amely az új kialakítással 86,3%-os képernyő-test arányt ért el. Új technológiák tekintetében megkapta a GPU Turbo-t, így megfelelő játékélményt biztosítva.

A gyártó hivatalosan nem árulta el az akkumulátor kapacitását, azonban a korábban érkezett információkból tudhatjuk, hogy a telefon egy 3.750 mAh-s aksival rendelkezik és támogatja a 9V 2A-es gyorstöltést. Operációs rendszer tekintetében előre telepítve az Android Pie alapú EMUI 9.0.1-et futtatja.

 

Kamerák

A Nova 4 hátlapján három kamerát tartalmazó modul kapott helyet, amely tartalmaz egy széles látószögű érzékelőt, egy elsődleges érzékelőt és egy kisebb érzékelőt a bokeh hatás elérése érdekében.  A kamerák tekintetében a telefon két konfigurációban érhető el.

Általános modell

  • Felső szenzor: 16 MP, 117 fokos látószög, f/2.2
  • Középső szenzor: 20 MP, f/1.8
  • Alsó szenzor: 2 MP, f/2.4, Bokeh

Erősebb modell

  • Felső: 16 MP, 117 fokos látószög, f/2.2
  • Középső: 48 MP, Sony IMX586, f / 1.8
  • Alsó: 2 MP, f/2.4, Bokeh

A kamerák támogatják a HDR Pro minőséget, a szépség módot, a 960 fps-es slo-mo videó rögzítését, a szuper gyors fókuszt, a 3D emojikat és a jelenet + objektum felismerést is.

 

Ár és elérhetőség

A Nova 4 több változatban is elérhető lesz, azonban a Huawei eddig csak az alábbi két modellről nyilatkozott árazás tekintetében:

  • 8 GB RAM + 128 GB belső tárhely (20 MP): 3.099 jüan (128.329 Ft)
  • 8 GB RAM + 128 GB belső tárhely + (48 MP): 3.399 jüan (140.752 Ft)

Az előrendelések már a mai napon megkezdődnek, a boltok polcain pedig december 27-től lesznek elérhetőek Kínában.

A további piacokon való megjelenésről még nem érkezett információ.

Renderképen a Huawei P30 Pro

 

 

 

 

 

 

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.