Még idén elérhető lesz a TCL kijelzőkkel felturbózott szemüvege

Viselhető kijelző néven fut a TCL-nél a projekt, amit már több éve fejlesztenek és tesztelnek most pedig végre elérhető lesz a nagyközönség számára is.

Mint a képen is látszik a viselhető kijelző napszemüveg formájába lett megalkotva, ilyen megoldással már találkozhattunk a Google-től, most pedig a TCL hozott el egy ilyesmi megoldást, bár ez azért eltér a Google féle megoldástól. 

Míg a Google szemüvege egy kiterjesztett valóságot adott okos funkciókkal, addig a TCL megoldása mindössze csak 2 darab Full HD felbontású kijelző, melyhez USB-C kábelen keresztül csatlakoztathatunk telefont, tabletet, számítógépet. Több mindenre lehet használni egy ilyen szemüveget, nézhetünk videókat, filmeket, használhatjuk játékokhoz is. 

Elsőre nem hangzik annyira durvának, de a két kijelző olyan, mintha egy 140 hüvelykes tévét néznénk, úgy, hogy közben érzékeljük a körülöttünk lévő dolgokat. Ezáltal utazás közben például a vonaton is használható.

Teszteltünk mi is ilyen eszközt a Goovis Cinego G2 VR headset-et, ami szintén erre szolgált, viszont sokkal nagyobb volt és gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy ezt utazás közben használjuk. Amennyiben ugyanezt tudja a TCL eszköze egy napszemüvegbe építve, jó minőségben, úgy érdekes lehet.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)