MediaTek processzorral érkezett az Oppo A91 és az A8

Két remek árazású középkategóriás mobillal rukkolt elő az Oppo

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Oppo A91

Az Oppo A91 előlapjára egy 6,4 hüvelykes, 20:9-es képarányú kijelzőt szerelt, egyébként egy AMOLED panelről van szó, ami FullHD+ felbontást kínál. A megjelenítőbe nyúló vízcsepp notch egy 16 megapixeles szelfikamerának nyújt menedéket. A kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó pedig már csak hab a tortán.


A telefont megfordítva egy négylencsés hátlapi kamerarendszer tekint ránk, benne egy 48 megapixeles elsődleges szenzorral, egy 8 megapixeles ultraszéles egységgel, egy 2 megapixeles makrókamerával és egy 2 megapixeles mélységérzékelővel.

A MediaTek Helio P70 processzor az, ami gondoskodik a készülék működtetéséről, 8 GB RAM és 128 GB belső tárhely társaságban. Utóbbi microSD kártyával tovább bővíthető.A telefon tápellátásáról egy 4.000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ami támogatja a gyártó VOOC 3.0 gyorstöltési technológiáját, ami maximum 30 wattos töltést jelent. Szoftveres fronton Android Pie alapokon nyugvó ColorOS 6.1-et futtat az OPPO A91.

Kínában a fenti képen látható három színben, december 26-tól lesz megvásárolható, az árát pedig mindössze 1.999 jüanra lőtte be a a gyártó (~80.000 forint).


Oppo A8

Az Oppo A8 a belépő szint tetejét/középkategória alját célozza meg, a frontoldalán egy 6,5 hüvelykes kijelző kapott helyet, itt már csak egy HD+ felbontású IPS LCD panelről beszélhetünk. Szintén vízcsepp alakú bemélyedéssel rendelkezik, amelyben egy 8 megapixeles szelfikamera lakozik. Klasszikus hátlapi ujjlenyomat-olvasót szereltek a készülékre.

 

Az A8 hátoldalára egy függőlegesen elrendezett, triplalencsés kamerarendszer került fel, ami egy 12 megapixeles főszenzort és két darab 2 megapixeles egységet sorakoztat fel.

A telefon motorházteteje alatt szintén egy MediaTek lapka, a Helio P35 végzi a számításokat, 4 GB RAM és 128 GB háttértár társaságában. A microSD kártyával való bővíthetőség itt is adott. Egy méretes, 4.230 mAh kapacitású telepet kapott a mobil, gyorstöltést azonban nem támogat. Szoftveres téren e készülék esetében is Android Pie alapú ColorOS 6.1-ről beszélhetünk.Az Oppo A8 szintén december 26-tól lesz megvásárolható Kínában, 1.199 jüanért cserébe (51.000 forint).

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)