Hamarosan megérkeznek az első 5G képes okostelefonok, amelyeknek egy részében a Qualcomm X50 modem lesz megtalálható.

Hirdetés

A Qualcomm még csak néhány hónapja mutatta be 5G adatkapcsolatot támogató lapkakészletét, a Snapdragon 855-öt, azonban már most a következő nagy dobásukra készülnek. A legfrissebb hírek szerint a Qualcomm, mint az iparág egyik legnagyobb chipgyártója, már a következő generációs 5G modemen dolgozik, amely 7 Gbps-ig emeli majd a telefonok maximális letöltési sebességét.

A Snapdragon X55 modem várhatóan az év végén megjelenő okostelefonokban debütálhat, így még elég sokat kell várnunk az érkezésére. Persze ez így még elég korai bejelentés a megjelenés várható dátumához képest, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a gyártó versenytársai is dolgoznak saját megoldásaikon. Az egyik legnagyobb konkurensükként a Huawei van jelen a piacon, akik már rendelkeznek egy 6,5 Gbps maximális letöltési sebességet támogató modemmel, a Balong 5000 személyében.

Az első generációs X50 teljesen megfelelőnek bizonyul az 5G által nyújtott kezdeti lehetőségekhez. Azonban nagy út áll még az új adatkapcsolati típus előtt, hiszen az X55 bejelentése is jól mutatja, hogy még sok potenciált rejthet magában ez a technológia. Ettől függetlenül, az új modem nemcsak az 5G-re összepontosít, hiszen a 4G és 3G adatkapcsolatok sebességét is jelentősen javítja, valamint támogatja a 2G-t és az LTE Cat 22-t is.

Természetesen joggal kérdezhetjük, hogy miért is van szükség 7 Gbps letöltési sebességre a mobiltelefonok esetében. Azonban az X55 nem csak ezen eszközök számára készül, ugyanis helyet kaphat laptopokban, táblagépekben és útválasztókban is.

Hivatalosan is bemutatkozott a Snapdragon 712

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.