A Nokia 8.1 már a Geekbench-nél is járt, így megtudhattunk néhány információt a készülék specifikációjával kapcsolatban.

Hirdetés

Tavaly a Nokia 8 bemutatásával megérkezett a HMD-éra első zászlóshajó készüléke. A telefon vegyes érzelmeket váltott ki a felhasználók körében, sokan hiányolták az AMOLED kijelzőt vagy a magasabb IP besorolást. Idén februárban jött is a folytatás a Nokia 8 Siricco személyében, amely új dizájnt, jobb kijelzőt és nagyobb akkumulátort kapott. A napokban a Geekbench oldalán megjelent egy utód, azonban úgy tűnik, hogy a Nokia 8.1 a középkategóriában fog versenyezni. Az eddig zászlóshajó széria tehát most egy jóval szerényebb készülékkel gyarapodhat. Lassan kiigazodhatatlan lesz a HMD Global elnevezési politikája.

Nézzük mit mutat a benchmarking óriás oldala. Ha Snapdragon 845 processzorra számítottál, akkor várnod kell a Nokia 9 vagy a Nokia 8.1 Plus bemutatkozásra. A Geekbench-nél járt Nokia 8.1 motorházteteje alatt egy Snapdragon 710 lapkakészlet dolgozik, 4 GB RAM társaságában és a legújabb Android Pie operációs rendszert futtatja.

A szintetikus teszteken a Nokia 8.1 egymagos teljesítménye 1.841 pontot ért, míg a többmagos izzasztás során 5.807 pontot lapátolt össze.

A bemutatás időpontjáról még nem áll rendelkezésre semmi információnk, azonban az elkövetkező hetekben egyre több részlet derülhet ki a készülékről.

 

Kínában már bemutatkozott a Nokia X7 (7.1 Plus)

 

 

 

Forrás: Geekbench

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.